Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 8 Απριλίου 2015


H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνική Αστυνομίας, προχώρησε στην δημιουργία λογαριασμού στο Twitter με την ονομασία «cyberalertGR». Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Από το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για την δημιουργία του λογαριασμού στο Twitter: 

Βασικός στόχος της λειτουργίας του λογαριασμού TWITTER με την ονομασία «cyberalertGR» είναι η άμεση και σε πραγματικό χρόνο (real time) ενημέρωση των πολιτών για νέους κινδύνους αλλά και για τάσεις στον τομέα του κυβερνοεγκλήματος που ανακύπτουν καθημερινά στο διαδίκτυο. Εκμεταλλευόμενοι την αμεσότητα στην επικοινωνία που προσφέρει το TWITTER , στο «cyberalertGR» πρόκειται να αναρτώνται σε καθημερινή βάση σύντομες ενημερώσεις σχετικά με φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε πραγματικό χρόνο.

Στόχος είναι η προστασία των πολιτών από κινδύνους για τους οποίους απαιτείται ουσιαστική και γρήγορη ενημέρωση προκειμένου να γίνει εφικτή η πρόληψη του κυβερνοεγκλήματος και οι χρήστες να προστατευτούν σε προσωπικό επίπεδο αλλά και εξοικονομηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία διακινούνται μέσα σε δευτερόλεπτα στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να ενημερώσουν άμεσα τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι το κανάλι επικοινωνίας μέσω TWITTER είναι ένα δυναμικό και διαδραστικό εργαλείο, που προσφέρει αμεσότητα, ευκολία στην διαχείριση, συντομία στις ενημερώσεις, ενώ άτομα που δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις μπορούν να το χρησιμοποιήσουν εύκολα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID

http://www.astynomia.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This