Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Με τον καλύτερο τρόπο λήγουν τα μαθήματα της φετεινής σχολικής χρονιά στο Γυμνάσιο Αιανής. Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την τιμή να υποδεχθούν τη Δευτέρα στις 11/05/2015 στον χώρο του σχολείου τον Δρ Γκάρεθ Όουενς, Γλωσσολόγο - Αρχαιολόγο και συντονιστή του Προγράμματος «ERASMUS +» του ΤΕΙ Κρήτης. Ο διακεκριμένος Ελληνοβρετανός καθηγητής τα τελευταία επτά χρόνια ασχολείται με τη μελέτη του Δίσκου της Φαιστού, το αίνιγμα της Μινωικής Κρήτης και σε συνεργασία με τον καθηγητή Φωνητικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Τζον Κόλεμαν έχουν δημοσιεύσει τη δική τους «Ανάγνωση» του Δίσκου της Φαιστού. Παράλληλα, έχει συμβάλει σημαντικά στη σπουδή της Γραμμικής γραφής Β΄ και στην προσπάθεια αποκρυπτογράφησης της Γραμμικής Α΄.

Ο καθηγητής σε εκλαϊκευμένη γλώσσα, με ιδιαίτερο χιούμορ, οικεία διάθεση και έντονη αγάπη για τη δουλειά του και τη χώρα μας, αποκάλυψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μυστικά του «πρώτου μινωικού cd rom», όπως το χαρακτήρισε. Οι μαθητές του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα των ερευνών του καθηγητή και να συμμετάσχουν σε μια ιδιαίτερη κουβέντα με ποικίλα θέματα που άπτονται της ανθρώπινης ύπαρξης˙ υγεία, αγάπη, οικογένεια, έρωτας, εκπαίδευση, συνεργασία, αξίες και έννοιες αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, γέμισαν δημιουργικά δύο ώρες έξω από το καθιερωμένο μάθημα.

Κλείνοντας την ομιλία του, αφού ευχαρίστησε για την καταπληκτική φιλοξενία, επεσήμανε τη ζεστασιά που εισέπραξε στο σχολείο, και στην Αιανή γενικότερα, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This