Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που απέκρυψε σκόπιμα ο κ. Τσίπρας στην ανακοίνωση του Δημοψηφίσματος και την σύνδεση του με το Ευρώ και την Ευρώπη είναι το θέμα της απώλειας κρίσιμών πόρων για την ανάπτυξη των Ελληνικών Περιφερειών, της Υπαίθρου αλλά ειδικά για τους αγρότες.

Αυτό που διακυβεύεται με το δημοψήφισμα και την έξοδο της χώρας από το Ευρώ και την Ευρώπη είναι όχι μόνο η οικονομική και κοινωνική απαξία της χώρας αλλά και η ερήμωση της περιφέρειας και της υπαίθρου με την καταστροφή του βασικού κυττάρου αυτών των αγροτών.
Με την έξοδο της χώρας από το Ευρώ και την Ευρώπη αμέσως θα χαθούν 30 δις ευρώ κρίσιμοι πόροι που προορίζονται για την Ελληνική περιφέρεια και την ύπαιθρο μέχρι το 2020.

Και αυτό γιατί όταν σε μια χώρα δεν πληρούνται οι δημοσιονομικοί κανόνες συμμετοχής ως κράτος-μέλος στην Ε.Ε. ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ κάθε Κοινοτική Χρηματοδότηση.
Συγκεκριμένα δεν θα καταβληθούν 20 δις ευρώ που προορίζονται για πληρωμές στους αγρότες από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και 10 με 11 δις ευρώ (το 75% του ΕΣΠΑ) που προορίζεται για την ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας.

Ειδικότερα οι 700.000 αγρότες θα απωλέσουν αμέσως το 50% του εισοδήματος τους που αποτελούν οι κοινοτικές ενισχύσεις που σε ορισμένα προϊόντα όπως τα σιτηρά και το βαμβάκι ή την κτηνοτροφία οι ενισχύσεις αποτελούν πάνω από το 75% του εισοδήματος των αγροτών.

Επίσης η ύπαιθρος θα μείνει χωρίς την βελτίωση των υποδομών είτε αυτές αφορούσαν αρδευτικά δίκτυα είτε αυτές αφορούσαν υποδομές, δρόμους, δίκτυα, κοινωνική μέριμνα.
Αντί αυτής της αλήθειας η κυβέρνηση επιλέγει τη σκόπιμη παραπληροφόρηση για να εγκλωβίσει στην άρνηση τους αγρότες και τους κατοίκους της υπαίθρου (όπως έκανε μελετημένα και προσχεδιασμένα και άλλες κοινωνικές ομάδες και τάξεις) προβάλλοντας ότι της ζητήθηκε η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες ύψους μόλις 110 εκατομμυρίων ευρώ και η αύξηση της φορολογίας άλλων 140-150 εκ €.

Αποκρύπτει όμως ότι :
• είχε ήδη δρομολογηθεί η καθιέρωση πετρελαίου με μικρότερο φόρο κατά αναλογία του πετρελαίου θέρμανσης
• οι πληρωμές σε φόρους των αγροτών από τη γεωργική τους δραστηριότητα δεν ξεπερνάνε τα 150 εκατομμύρια ευρώ αφού οι περισσότερες γεωργικές εκμεταλλεύσεις έχουν μικρά εισοδήματα και ότι χωρίς κανονικό φορολογικό καθεστώς στους αγρότες αυτοί και καταναλωτές πλήττονται από τις ελληνοποιήσεις των προϊόντων

• η κυβέρνηση με την δική της πρόταση (8 δις μέτρα ) στους θεσμούς πρότεινε τον διπλασιασμό της φορολογίας των αγροτών από 13% σήμερα στο 26% και ότι μέσα στο φορολογητέο εισόδημα θα περιλαμβάνονται πλέον και οι κοινοτικές ενισχύσεις κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.

Εύλογο το ερώτημα γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εγκλωβίζει συνειδητά τους αγρότες με το να τους προτάσσει επί μέρους προβλήματα και να αποκρύπτει ότι διακυβεύουν να απωλέσουν οι άνθρωποι της παραγωγής της υπαίθρου, κατά κύριο λόγο οι αγρότες, 3,5 δις το χρόνο δηλαδή θα χάσουν 14 φορές περισσότερο.
Η κυβέρνηση δηλαδή προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο της για να κρύψει τα λάθη της την αναποτελεσματικότητα της και την λάθος στρατηγική της με την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Κρύβει δηλαδή ότι οι αγρότες θα σταματήσουν να παράγουν αφού το εισόδημα τους αυτόματα θα μειωθεί πάνω από 50% και όλοι γνωρίζουμε τι θέματα για την διατροφική επάρκεια και την ασφάλεια της χώρας δημιουργούνται.
Αυτή τη στιγμή με κλειστές τις τράπεζες οι αγρότες των νωπών προϊόντων φρούτων και λαχανικών γίνονται θύματα των ακυρώσεων των εμπορικών συμφωνιών και των εξαγωγών στη κορύφωση της εξαγωγικής περιόδου.

Αλήθεια πόσα άλλα επιχειρήματα χρειάζονται για να καταλάβουνε οι της κυβέρνησης ότι χωρίς εισόδημα οι αγρότες:
• δεν θα μπορούν να αγοράζουν εφόδια για να παράγουν,
• δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις εισφορές στον ΕΛΓΑ για να έχουν κάλυψη για τις ζημιές τους,
• δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ για τη σύνταξη των κατοίκων της υπαίθρου.

Οι Έλληνες Πολίτες των Περιφερειών της χώρας, της υπαίθρου, οι Έλληνες αγρότες λένε όχι στο ατόπημα της Κυβέρνησης και λένε ΝΑΙ γιατί γνωρίζουν πολύ καλά και δεν ξεγελιούνται ΝΑΙ στην παραμονή της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη και το Ευρώ.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This