Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την πρόσκλησηκαι τη διαρκή επικοινωνία που έχω μαζί σας όλες αυτές τις κρίσιμες ημέρες για τη χώρα μου.

Χθες με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού συνεδρίασε το Συμβούλιο των ΠολιτικώνΑρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με αυτό τον τρόπο, λίγες ώρες μετά το παραπλανητικό δημοψήφισμα, ο Πρωθυπουργός επεδίωξε να ξεφύγει από το αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη λήξη της πολύωρης συνεδρίασης, αναφέρεταιότι η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, δεν συνιστά εντολή ρήξης.

Ο κ. Τσίπραςέχει λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό και από το συμβούλιο των αρχηγών, να φέρει μια λυτρωτική λύση. Ανέλαβε δε την ευθύνη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Συμφωνία που θα δίνει μια βιώσιμη λύση

Στόχος είναι μια συμφωνία ολοκληρωμένη με όρους, ευθύνες και υποχρεώσεις, που θα δίνει σταθερότητα και προοπτική στην ελληνική οικονομία και στην Ευρωζώνη. Μια συμφωνία που θα δίνει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα:

-με την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας,

-με τις απαραίτητες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις,

-με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης,

-με την αναδιάρθρωση, απομείωση στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.

Να διασφαλιστεί η ρευστότητα και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος

Σε αυτό το χρονικό διάστημα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι απολύτως αναγκαίο να διασφαλίσει τη ρευστότητα και τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Να αποκατασταθεί η ομαλότητα και να μηδιαταραχθεί περαιτέρω η οικονομική και κοινωνική ζωή στην Ελλάδα.

Ο ελληνικός λαός στο σύνολο του περνά δραματικές ώρες

Ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του περνά δραματικές ώρες και δεν μπορεί να πληρώσει άλλο για τα λάθη που έγιναν στη διάρκεια αυτής της διαπραγμάτευσης με ευθύνη όλων των πλευρών.

Ο χρόνος τελειώνει, υπάρχουν υποχρεώσεις της χώρας που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Οποιαδήποτε αποθέματα ρευστότητας έχουν εξαντληθεί και σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα έχουν οδηγήσει τη χώρα και πάλι στο φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Να δοθεί στην Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία

Σε αυτή την ύστατη και οριακή στιγμή, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, θεωρώ ότι μπορείτε να διαδραματίσετε καθοριστικό και καταλυτικό ρόλο για να δοθεί στην Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία. Για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις εντατικά και παραγωγικά ανάμεσα στην Κυβέρνησηκαι στους εκπροσώπους των θεσμών.

Για να μη χαθεί άλλοςχρόνος, να αφήσουμε πίσωανεδαφικές εμμονές εντός και εκτός Ελλάδας, με στόχο έναν έντιμο, δίκαιο και προωθητικό συμβιβασμό.

Η Ελλάδα αξίζει

Oι Σοσιαλιστές πρέπει να αγωνιστούν για την έκφραση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό ο οποίος έχει κάνει τεράστιες θυσίες τα τελευταία πέντε χρόνια.

Δεν πρέπει να επιτρέψουν να επικρατήσουν ακραία σενάριαμε στόχο το grexit.

Μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας στις συζητήσεις μεταξύ των Ευρωπαϊκών θεσμών και της Ελλάδας.

Να αποτελέσει κοινή μας δέσμευση μας η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του ευρώ ως ισότιμο και ενεργό μέλος.

Η προοπτική αυτή συνδέεται άρρηκτα με τηνιστορία, την πολιτισμικήταυτότητα και το γεωπολιτικό συμφέρον της ίδιας της Ευρώπης.

Αποτελεί εγγύηση για τη δημοκρατία και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα αξίζει.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This