Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ –Κινήσεις Πολιτών) επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κοζάνης σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015, με επικεφαλής τον υποψήφιο Βουλευτή Γιάννη Κάρμαλη. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Παύλου και τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το νοσοκομείο, ενώ από πλευράς του υποψήφιου βουλευτή αναπτύχθηκαν οι θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον τομέα της υγείας που είναι:

1. Διαμόρφωση εθνικής πολιτικής υγείας διακομματικής στήριξης. Σχεδιασμός των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών - βέλτιστη κατανομή πόρων - ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα για κάθε Έλληνα πολίτη (με βάση και τους στόχους της ΕΕ για το 2020) είναι το τρίπτυχο για τη νέα Δημόσια Υγεία. Δημόσια χρηματοδότηση, ενίσχυση της δημόσιας παροχής, συμπληρωματικότητα της ιδιωτικής, με κανόνες για όλους.

2. Ολοκλήρωση του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με παροχή υπηρεσιών από τον οικογενειακό γιατρό στα 350 Κέντρα Υγείας και σε κάθε δήμο της χώρας.

3. Αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ και διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του, ώστε να εξελιχθεί στον κύριο οργανισμό κοινωνικής και δημόσιας ασφάλισης υγείας. Αποτελεσματική συγκέντρωση εισφορών και επιχορηγήσεων μέσω της φορολογίας, σε ένα ενιαίο σύστημα (6% του ΑΕΠ), για τις δημόσιες δαπάνες υγείας. Αναδιαμόρφωση της συμμετοχής με βάση το εισόδημα και με ενιαίες εισφορές.

4. Αναδιοργάνωση των νοσοκομειακών υπηρεσιών και της επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης (ΕΚΑΒ-ΤΕΠ-Εφημερίες) με βάση τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού κάθε περιφέρειας και δημιουργία σύγχρονης και αποτελεσματικής διοίκησης στα νοσοκομειακά συγκροτήματα του ΕΣΥ, μέσα από αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.

5. Ενίσχυση των πολιτικών πρόσληψης της υγείας μέσω της αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με βάση την πρόληψη της υγείας των πολιτών, μέσω του οικογενειακού γιατρού και τη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων.


6. Πλήρες πακέτο υπηρεσιών σε άνεργους και ανασφάλιστους για την εξάλειψη των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων.

7. Αντιμετώπιση της ανεργίας των γιατρών, την ιατρική μετανάστευση και τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ μέσω της πλήρωσης όλων των κενών θέσεων και επαναπατρισμού των υγειονομικών στελεχών.

8. Στήριξη των άγονων, ορεινών και νησιωτικών περιοχών. Οικονομικά κίνητρα, επιστημονικά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια για κατάληψη των θέσεων υγειονομικού προσωπικού στις περιοχές αυτές.
9. Αξιολόγηση όλων των στελεχών της Υγείας - Συνεχής ιατρική εκπαίδευση με σκοπό την παρακολούθηση των εξελίξεων της επιστήμης.

10. Ενίσχυση του χώρου του φαρμάκου με προώθηση δράσεων έρευνας και ανάπτυξης στην παραγωγή γενόσημων και άλλων σκευασμάτων με εξαγωγικό προσανατολισμό. Τα φυσικά καλλυντικά υψηλής ποιότητας και τα αρωματικά φυτά που είναι βασικός πλούτος της ελληνικής χλωρίδας είναι επίσης πεδία μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων.



Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νομού Κοζάνης

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This