Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η Κοζάνη και η Δυτική Μακεδονία καλωσορίζουν στην περιοχή μας τους πολιτικούς του 3ου μνημονίου και των εγκαινίων.

Τους εκπροσώπους του νέου και του προοδευτικού που με… θάρρος και… αυταπάρνηση εγκαινιάζουν, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έργα που άλλοι σχεδίασαν και άρχισαν να υλοποιούν, τους οποίους φυσικά ξέχασαν και να αναφέρουν, καθώς σύμφωνα με τη δική τους αντίληψη, σημασία δεν έχει ποιος δουλεύει πραγματικά, αλλά ποιος παριστάνει ότι δουλεύει.

Έτσι, ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής, συνεπικουρούμενος απ΄ τον Περιφερειάρχη των λόγων και των ανέξοδων και ανεδαφικών διακηρύξεων, εγκαινίασαν σήμερα το Μαγνητικό Τομογράφου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Ένα έργο που το είδαν ως σωσίβιο για να μη φανεί η παντελής απουσία έργου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Κουρουμπλή στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, ο οποίος αντί να απολογηθεί που το Νοσοκομείο Κοζάνης κινδυνεύει να κλείσει και καταρρέει από έλλειψη γιατρών, καρπώνεται έργα άλλων και αισθάνεται και περήφανος γι΄ αυτό.


Γιατί έργο άλλων είναι αυτό του μαγνητικού τομογράφου, και συγκεκριμένα έργο ΠΑΣΟΚ, αφού ξεκίνησε πριν μια τετραετία, με την πίεση των τοπικών βουλευτών του και με την έγκριση σκοπιμότητας από τον τότε Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο που οδήγησε στην ένταξη του έργου τον Ιούνιο του 2011 και τη χρηματοδότησή του με 1εκ€ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, πριν μια τριετία ξεκίνησε και το κτίριο για τη στέγαση του Τομογράφου με χρηματοδότηση με 450.000€ από τον Τοπικό Πόρο, από το Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια, με απόφαση του τότε Δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα και του τότε Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή που μοίρασαν το κόστος μεταξύ των δύο αυτοδιοικήσεων.

Η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή του κτιρίου για τη στέγαση του μαγνητικού τομογράφου έγινε τον Μάη του 2013 και το έργο έπρεπε σύμφωνα με την σύμβαση να λειτουργήσει τον Μάη του 2015.

Ένα έργο που ολοκληρώθηκε χάρη και στις συνεχείς προσπάθειες της τότε Διοίκησης του Νοσοκομείου, των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιακών παραγόντων στη Διαχειριστική Αρχή και στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης που εκπόνησε τις μελέτες, και φρόντισε να ωριμάσει το έργο για να μπορεί να δημοπρατηθεί.

Αυτή την επίπονη και σημαντική προσπάθεια τόσων ανθρώπων αγνόησαν και προσπέρασαν σήμερα οι κ. Κουρουμπλής και Καρυπίδης, χωρίς να κάνουν την παραμικρή αναφορά. Δεν μας προκαλεί φυσικά έκπληξη η συμπεριφορά τους καθώς αποδεικνύει περίτρανα το άγχος και την αγωνία τους να υπάρξουν, μέσα από δηλώσεις, αφού δεν έχουν να παρουσιάσουν κανένα έργο. Γιατί έργο σημαίνει γνώση, δουλειά και ευθύνη και όχι λόγια στον αέρα.

Κάτι που, δυστυχώς, μονίμως κάνουν όπως φάνηκε και στις 6 του περασμένου Μάη όταν οι ειδικευόμενοι γιατροί της παθολογικής κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης, είχαν εκπέμψει S.O.S. με τη φράση “Κινδυνεύει η ζωή των συμπολιτών μας”, χωρίς να βρουν ανταπόκριση.

Και πώς να τη βρουν; Για τον κ. Κουρουμπλή και τους νεομνημιακούς συντρόφους του οι δικαιολογίες και τα ψέματα περίσσευαν και περισσεύουν γιατί είναι η εύκολη λύση. Και απ΄ ό,τι αποδείχτηκε είναι μόνο για τα εύκολα…

Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ Νομού Κοζάνης
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This