Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 υψώθηκε στην Νέα Υόρκη, στην έδρα του ΟΗΕ η σημαία της Παλαιστίνης ! Αποτελεί πραγματικά μια πρώτη νίκη των Παλαιστινίων διεθνώς ύστερα από τόσα χρόνια αγώνα. Για κάποιους η συγκεκριμένη κίνηση είναι ένα απλό πυροτέχνημα άνευ ουσίας, για τον Παλαιστινιακό λαό όμως είναι μια ακτίδα φωτός. Μπορεί η Παλαιστίνη να έχει πλέον θέση παρατηρητή αλλά αυτό δεν μπορεί να υποβαθμίσει το μεγάλο γεγονός ενός ολόκληρου λαού που μάχεται για το δίκιο του.Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015 «άναψε το πράσινο φως» για να υψωθεί η σημαία της Παλαιστίνης με το καθεστώς παρατηρητή. Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε από 119 χώρες, με 45 αποχές και 8 ψήφους κατά. Παρακάτω μπορεί κανείς να δει αναλυτικά τι ψήφισε η κάθε χώρα. Ενδεικτικά αναφέρονται: υπερ: το Βέλγιο, η Βραζιλία, η Γαλλία, το Ιραν, το Ιρακ, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ρωσία, η Ισπανία, λευκό: η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αγγλία, η Γερμανία,η Ολλανδία, η Ελβετία και οχι : το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το όχι που είπε, καθώς έδωσε έμφαση στο οτι αυτή η απόφαση δεν δίνει λύση στο πρόβλημα και δεν επιφέρει την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Ας αναλογιστούμε όμως, πως επέρχεται μια συμφωνία σε ένα τέτοιο δύσκολο εγχείρημα; Όταν ο ένας βρίσκεται σε θέση ισχύος έναντι του άλλου ή όταν είναι ίσοι μεταξύ τους;


Μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και έπειτα κυρίως απο την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, η περιοχή αποτελεί πεδίο πολεμικών συγκρούσεων και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Όσλο στις 13 Σεπτεμβρίου του 1993,μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν και του ηγέτη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Γιάσερ Αραφάτ, για την ειρήνη στην περιοχή, δυστυχώς βλέπουμε να μην εφαρμόζεται τίποτα απο τα συμφωνημένα.

Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης ώστε να βρεθεί λύση και το σύνθημα που φώναζαν οι Παλαιστίνιοι (ειρήνη, ειρήνη, Παλαιστίνη) να γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Για να σταματήσει η άδικη σφαγή αμάχων, γυναικών και μικρών παιδιών. Για να κάνει ο κόσμος μας ένα βήμα εμπρός προς το καλύτερο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This