Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Μετά την συνάντηση τουςη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίζουμε την επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος με τη δημιουργία ενός ενιαίου κυρίαρχου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το ομόφωνο ψήφισμα στη Βουλή των Ελλήνων είναι ένας ακόμη κρίκος στη μακρόχρονη αλυσίδα της σχέσης μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Μιας φιλίας που σφυρηλατήθηκε σε πολύ δύσκολα χρόνια και φέρνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα δυο μεγάλων ηγετών, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιασέρ Αραφάτ.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη φράση της Μελίνας ότι μια μέρα θα κυματίζει η παλαιστινιακή σημαία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ την πρωτεύουσα του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Ταυτόχρονα καταδικάζουμε την ένταση, τη βία και την τρομοκρατία και θα αγωνιστούμε για να ξαναρχίσει η απευθείας συνομιλία μεταξύ των δυο πλευρών για την ειρήνευση και την επίτευξη λύσης στην περιοχή.

Η Ελλάδα μπορεί να έχει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This