Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016
Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή στους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες προμηνύοντας νέες περικοπές στις συντάξεις παρ’ όλη την αύξηση των εισφορών.

Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών από 7% σε 20% και στη συνέχεια σε 27% με την κατάργηση του ΟΓΑ, σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα φορομπηχτικά μέτρα του μνημονίου της «για δεύτερη φορά Αριστερά», όπως η αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55%, η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης, η αύξηση του συντελεστή φορολόγησής τους από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ κ.α., αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση έχει περίτεχνα μεθοδεύσει την εξόντωση του αγροτικού κόσμου και βάζει την ταφόπλακα της πρωτογενούς παραγωγής.

Με παραλογισμούς και ακρότητες οι προτάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας εξοντώνουν κάθε μορφής ελεύθερης εργασίας και οδηγούν σε ασφυξία χιλιάδες πολίτες-εργαζόμενους. Αδικούν κατάφορα αυτούς που με συνέπεια καταβάλλουν για πολλά χρόνια εισφορές στο σύστημα. Γι’ αυτούς οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες. Ουσιαστικά δημιουργούν κίνητρο εισφοροδιαφυγής και μετατρέπουν τις συντάξεις σε φιλοδώρημα για τις επόμενες γενιές. Αδικούν κατάφορα όσους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες δηλώνουν με ειλικρίνεια τα εισοδήματά τους. Ουσιαστικά τους τιμωρούν για την ειλικρίνεια τους. Σ’ αυτούς οι αυξήσεις των εισφορών είναι υπέρογκες και οι μειώσεις των συντάξεων αναλογικά μεγαλύτερες. Δημιουργείται ισχυρό κίνητρο φοροδιαφυγής σε μια εποχή που το δημόσιο έχει τεράστια ανάγκη εσόδων.

Οι προτάσεις μας για τις εισφορές επαγγελματικών και αγροτών:


1. Οι νέοι επαγγελματίες να καταβάλουν τα 3 πρώτα χρόνια ασφαλιστικές εισφορές μόνο για περίθαλψη.
2. Κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία για μικροεπαγγελματίες περιοχών, κάτω των 2.000 κατοίκων.
3. Γενίκευση της εφαρμογής του «εργόσημου» για όλους τους αγρεράτες.
4. Νέα ρύθμιση με διασφάλιση καταβολής των τρεχουσών εισφορών για τον ΟΑΕΕ και κεφαλαιοποίηση των παλιών οφειλών με διασφάλιση μακροχρόνια πληρωμής γι’ αυτές.
5. Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με την δημιουργία 3 ταμείων κύριας ασφάλισης.
6. Νέοι όροι για το σύστημα ασφάλισης με μεταφορά μέρους πόρων από τις αποκρατικοποιήσεις.
7. Διατήρηση και αναμόρφωση του ΕΚΑΣ.

Με βάση τον νόμο 3863/2010 μπορούμε πραγματικά να έχουμε ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό. Η Ελλάδα έχει ανάγκη ενός προοδευτικού σχεδίου αλλαγών, ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Δεν χρειάζεται εισφοροπρακτικτούς νόμους που δεν βγάζουν πουθενά.

Να πάρει τώρα πίσω η Κυβέρνηση αυτή την αντι-ασφαλιστική πρόταση και από μηδενική βάση, με ειλικρινή διάθεση, να συζητήσει με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, για μια πραγματική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει σε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα .


N.E. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This