Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο "Αναγνώριση της εθνικής αντίστασης και εθνική συμφιλίωση: η συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου" την Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 11.00 π.μ. στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Ομιλητές θα είναι οι πρώην βουλευτές Μανώλης Γλέζος και Βασίλης Μπρακατσούλας και ο διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων Γιώργος Ευαγγελόπουλος. Η εκδήλωση οργανώνεται με τη συνδρομή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Η εκλογή των αποκεντρωμένων οργάνων του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 από τις 9:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα για την ανάδειξη :

Νομαρχιακής Επιτροπής
Νομαρχιακής Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης
Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου και
Συντονιστική Επιτροπή των Δημοτικών Οργανώσεων (σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο)

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος μπορούν να ψηφίσουν στα εξής εκλογικά κέντρα:


Δήμος Κοζάνης:
1) Στην Κοζάνη στο Εργατικό Κέντρο

Δήμος Εορδαίας:
1) Στην Πτολεμαΐδα στο Εργατικό Κέντρο

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού:
1) Στα Σέρβια στο Δημαρχείο Σερβίων-Βελβεντού

Δήμος Βοΐου:
1) Στη Σιάτιστα στα ΚΑΠΗ
2) Στη Νεάπολη στο κέντρο

Η σταυροδοσία για την εκλογή των μελών των οργάνων ορίζεται σε έναν (1) σταυρό προτίμησης και ο κάθε ψηφοφόρος καταβάλει το ποσό των 3€ για την οικονομική ενίσχυση του Κινήματος.

Στην προσπάθεια που γίνεται για την ανασυγκρότηση του πολιτικού μας χώρου και την επανένωσή του σε μια ενιαία παραταξιακή έκφραση, τα όργανα που θα εκλεγούν θα αποτελέσουν την προμετωπίδα μας για την ανασύσταση του χώρου από τα κάτω, με όρους κοινωνικούς, ιδεολογικούς, αξιακούς.

Με συλλογική αντίληψη και σεβασμό στις διαδικασίες, αυτήν την Κυριακή παίρνουμε όλοι την υπόθεση της ανασυγκρότησης της Παράταξης στα χέρια μας.

Δίνουμε το παρόν, για να διαμορφώσουμε το μέλλον.

Η εκλογή των αποκεντρωμένων οργάνων του Κινήματος αποτελεί μιας από τις κορυφαίες εσωκομματικές διαδικασίες. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν δυναμικά σε αυτή τη Δημοκρατική Διαδικασία.



ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Οι Αντιστασιακές Οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής Σερβίων διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, εκδήλωση για τη μάχη του Σαρανταπόρου (21/06/1943) την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις της Ελασσόνας.
Καλούμε όλους τους αντιστασιακούς και τους πολίτες να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο που βρίσκεται στον παλιό δρόμο Σέρβια – ΛΑΡΚΟ – Παλιά Λάβα – Σαραντάπορο.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Η εκλογή των αποκεντρωμένων οργάνων του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί στις 26 Ιουνίου 2016 για την ανάδειξη :


  • Νομαρχιακής Επιτροπής
  • Νομαρχιακής Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης
  • Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου και
  • Συντονιστική Επιτροπή των Δημοτικών Οργανώσεων (σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο)


Στα πλαίσια της εκλογικής διαδικασίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης καλεί τα μέλη του Κινήματος που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα σε κάποιο από τα παραπάνω όργανα, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6973889014 ή στο e-mail: pasoknekozani @ gmail.com μέχρι την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 14:00.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού λαμβάνοντας μέριμνα για την Οικονομική και Αναπτυξιακή πορεία και προοπτική για τον τόπο μας και συμμεριζόμενο πλήρως την ανησυχία – ανασφάλεια των 270 και πλέον εργαζομένων (Δημοτών), που έχουν επενδύσει στις υποδομές και ανάγκες των ενεργών εδώ και χρόνια Ορυχείων Παλιάς Λάβας και Προσηλίου,

ΟΜΟΦΩΝΑ

Εκδίδει το παρακάτω ψήφισμα:

«Απαιτούμε την συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία των δύο Ορυχείων εξόρυξης λιγνίτη από τις δύο Εταιρίες, ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε. για το Ορυχείο της Παλιάς Λαβάς και Μ.Ε.ΤΕ. Α.Ε. για το Ορυχείο Προσηλίου. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα η συρρίκνωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που έχει υπερβεί μετά τις πρόσφατες μειώσεις του τελευταίου τριμήνου το 60%, της διάθεσης λιγνίτη από τα δύο Ορυχεία προς τον κύριο πελάτη τους, τη ΔΕΗ Α.Ε. Οι συνεχείς μειώσεις, συνεπάγονται πρόσθεση νέων Ανέργων για την ήδη επιβαρυμένη από μεγάλα ποσοστά Ανεργίας περιοχή μας.

Απαιτούμε ξεκάθαρη θέση από την κεντρική πολιτική ηγεσία της χώρας για αύξηση της ζήτησης λιγνίτη από τούδε και στο εξής, τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα πάση θυσία. Θεωρούμε ότι ο λιγνίτης αποτελούσε και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ενεργειακής παραγωγής και αυτονομίας της χώρας μας. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστούν, τόσο οι άμεσες προσφερόμενες θέσεις εργασίας από την δραστηριότητα των δύο εταιριών, όσο και οι πολλές δορυφορικές θέσεις απασχόλησης, που είναι εξίσου σημαντικές και έχουν εδώ και χρόνια δημιουργηθεί για την υποστήριξη της σωστής λειτουργίας των δύο Ορυχείων. Με άλλα λόγια θεωρούμε ότι ο σημαντικός κύκλος εργασιών που συνεπάγεται η εύρυθμη λειτουργία και ορθολογική ανάπτυξη των δύο Ορυχείων, που είναι χωροθετημένα στην «καρδιά» του Δήμου μας, αποτελεί τον βασικότερο μοχλό Οικονομικής ανάπτυξης για έναν ευρύ κύκλο Επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο μας.

Θεωρούμε ότι η μακροχρόνια εύρυθμη συνεργασία και συνύπαρξη των δύο εταιριών με τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, επιβάλλεται να συνεχιστεί.
Ζητάμε από την Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε., η οποία δεν παύει να προτάσσει το Δημόσιο Κοινωνικό συμφέρον, να λάβει σοβαρά υπόψη της τόσο την υψηλή ποιότητα του λιγνίτη ως καυσίμου από τα δύο Ορυχεία, όσο και την άμεση ανάγκη διευθέτησης των διαδικασιών για ανανέωση των Συμβάσεων Προμήθειας λιγνίτη για τα επόμενα χρόνια, σε ποσότητες τουλάχιστον ίσες με αυτές των προγενέστερων Συμβάσεων στις οποίες ανταποκρινόταν επιτυχώς οι Εταιρίες, ώστε αυτές να προχωρήσουν στον προγραμματισμό της ορθολογικής ανάπτυξης των ορυχείων.
Δηλώνουμε ότι είμαστε και θα εξακολουθήσουμε να συνταυτιζόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και συνεργαζόμενων eεπιχειρηματιών, στον αγώνα για επιβίωση των oοικογενειών τους, οι οποίοι δουλεύοντας σε αντίξοες συνθήκες εντός των ορυχείων, παράγουν πλούτο για την οικονομία της χώρας, τηρώντας ωστόσο με τον απαιτούμενο σεβασμό τις περιβαλλοντικές συνθήκες, σεβόμενοι όλες τις όμορες τοπικές κοινωνίες.

Καλούμε, ως Επιτροπή Αγώνα που αποφασίστηκε να συγκροτηθεί από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και εκπροσώπους των εργαζομένων, άμεσα τους Βουλευτές Νομού Κοζάνης σε καθορισμό συνάντησης με την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το συντομότερο δυνατό την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης ζητούμε την αλληλεγγύη στον αγώνα μας των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων και των φορέων της Π.Ε. Κοζάνης.

Το ψήφισμα αυτό να σταλεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στους Βουλευτές του Νομού, στα γραφεία των Νομαρχιακών Επιτροπών Κοζάνης των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στα Επιμελητήρια και στα ΜΜΕ του Νομού Κοζάνης».
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στις 11:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης σε ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση με τα εξής θέματα:


  • Πολιτική Ενημέρωση
  • Απολογισμός – Προγραμματισμός Ν.Ε.
  • Ενημέρωση για τις εσωκομματικές εκλογές
  • Έγκριση Εφορευτικών Επιτροπών




ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους συνεχίζει να υφίσταται με τους ίδιους ρυθμούς. Αν και έχει απαγορευθεί με το νόμο 3730/2008 όπου απαγορεύει το κάπνισμα (και την κατανάλωση προϊόντων καπνού με άλλους τρόπους), σε όλους τους χώρους εργασίας (συμπεριλαμβάνονται και οι ιδιωτικοί), σταθμούς μεταφοράς, ταξί και επιβατικά πλοία όπως και σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους (συμπεριλαμβάνονται και οι χώροι για νυχτερινή διασκέδαση). Η γενική απαγόρευση που αφορά όλους τους δημόσιους χώρους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται μπαρ, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα χωρίς δυνατότητα του διαχειριστή της μονάδας να επιτρέψει το κάπνισμα σε όλο το χώρο, εκτός και αν το σύνολο της μονάδας είναι κάτω των 70 τ.μ., ξεκίνησε την 1η Ιουλίου του 2009. Παρ' όλα αυτά δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος μέχρι και σήμερα !

Έτσι θα πρέπει να αναλάβουμε τα ινία εμείς οι πολίτες και να αξιοποιήσουμε την τεράστια δύναμη που κατέχουμε:
  1. Μποϋκοτάρουμε τα μαγαζιά (κάθε είδους) που επιτρέπουν το κάπνισμα
  2. Υποστηρίζουμε τα μαγαζιά που απαγορεύουν το κάπνισμα
  3. Όποτε βλέπουμε κρούσματα παράνομου καπνίσματος μιλάμε, δεν σιωπούμε και
  4. Πιέζουμε συνεχώς και με κάθε τρόπο τις αρχές για να κάνουν τη δουλειά τους.

Στατιστικά Στοιχεία

Το κάπνισμα προκαλεί:


  • τον θάνατο 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο
  • το 25% των θανάτων από καρδιοπάθεια
  • το 83% των θανάτων από χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα
  • το 90% των περιφερειακών αγγειακών νόσων που συχνά οδηγούν σε ακρωτηριασμό
  • το 82% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα
  • oικονομική «αιμορραγία» 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο στους πάσχοντες από νόσους που σχετίζονται με το κάπνισμα, σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, της Αντικαπνιστικής και Αντικαρκινικής Εταιρίας:

  • Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε κατανάλωση τσιγάρων, με τους άνδρες να προηγούνται με 47,4% έναντι 39,6% των γυναικών.
  • Το 33% των εφήβων, ηλικίας 12 έως 18 ετών, έχουν δοκιμάσει τσιγάρο και το 10% δηλώνουν καπνιστές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρεία:

  • Οι καπνιστές στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 10% από το 1996. Το ίδιο, όμως, συνέβη και με τους θανάτους με καρκίνο του πνεύμονα, που ξεπερνούν πλέον τους 6.000 ετησίως.
  • Ακόμη και από την ηλικία των 10 ετών, οι Έλληνες δοκιμάζουν το τσιγάρο.
  • Μέχρι τα 14, σχεδόν οι μισοί έφηβοι έχουν δοκιμάσει τσιγάρο, ενώ στα 18 ο ένας στους δύο μαθητές έχει γίνει συστηματικός καπνιστής.
  • Μόλις το 3% των μαθητών του γυμνασίου και το 11% των μαθητών του λυκείου καταφέρνουν να σταματήσουν το κάπνισμα μετά από συστηματική χρήση.
  • Αυξάνονται όλο και περισσότερο οι νέες γυναίκες καπνίστριες, αλλά και όσες δεν συμμορφώνονται σε ευαίσθητες περιόδους, όπως αυτές της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Δεν είναι τυχαίο, εξηγούν οι επιστήμονες, ότι η πιθανότητα για έμφραγμα του μυοκαρδίου αυξήθηκε κατά 50% τα τελευταία χρόνια στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

(ΠΗΓΗ στατιστικών στοιχείων: Σαν σήμερα)

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Πολάκης εδέησε να επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ένα χρόνο μετά από τότε που η Κυβέρνησή του άρχισε να κλείνει τις κλινικές στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας είναι στους δρόμους και απαιτούν το αυτονόητο. Να έχουν Νοσοκομειακή περίθαλψη και ανοικτά Νοσοκομεία.

Ο κύριος Πολάκης αντί να ζητήσει κατ΄ αρχήν συγνώμη για την καθυστερημένη επίσκεψή του, για τα ακέφαλα Νοσοκομεία μας, για το χάος που έχει προκαλέσει στην Υγεία αυτός και η Κυβέρνησή του, αλλά κυρίως γιατί έχει κατ΄ επανάληψη κοροϊδέψει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, αφού από τον Οκτώβριο ακόμη μιλούσε ότι προσλήψεις θα γίνουν «εντός των επομένων δεκαπέντε ημερών για τα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας» και ότι «Υπογράφεται τις επόμενες ημέρες η τοποθέτηση Πεντακοσίων (500) Θέσεων Επικουρικών Ιατρών, με άμεση προτεραιότητα στην Δυτική Μακεδονία…», ήρθε να μας διαβεβαιώσει ότι αντί για 20 μόνιμους γιατρούς που περιμέναμε θα προσληφθούν μόνο 7 και αντί για 34 επικουρικούς που είχαν προβλεφθεί θα προσληφθούν μόλις 14!!!


Στην προφανή αντίδραση που υπήρξε από τους ελάχιστους συμμετέχοντες, αφού δεν είχε προβλεφθεί ούτε μια σύσκεψη φορέων της Περιφέρειας, η απάντησή του ήταν «εμένα αυτά μου έδωσαν»

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ένα χρόνο τώρα οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η 3η ΥΠΕ και ο Περιφερειάρχης, που «υποτίθεται» ασχολούνται με το θέμα της Υγείας, απλά πηγαινοέρχονται στην Αθήνα και …..κάνουν Δημόσιες Σχέσεις με τον Υπουργό.

Ακόμη πιο τραγική η φιέστα των εγκαινίων για την παράδοση των 14 ασθενοφόρων στο νέο κτίριο του ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία.

Έργα που άλλοι τα προετοίμασαν, φρόντισαν για τη χρηματοδότησή τους και για την υλοποίησή τους, ήρθαν να τα εγκαινιάσουν αυτοί που το μόνο που κατάφεραν ήταν να τα καθυστερήσουν επί ένα και πλέον χρόνο.

Με περισσό θράσος ακούσαμε έναν Υπουργό να προσπαθεί να αιτιολογήσει αυτή την απίστευτη καθυστέρηση που κόστισε ζωές ανθρώπων στην Περιφέρειά μας λέγοντας ότι αυτό έγινε γιατί «κάποιοι δεν τα έβρισκαν στη μίζα».

Έτσι ένας Υπουργός με την επίσημη διαδικασία της …. «ντουντούκας» πέταξε λάσπη σε θεσμικούς, σε υπηρεσιακούς παράγοντες και σε μέλη επιτροπών που δούλεψαν και κόπιασαν για να γίνει το έργο που καμαρώνοντας εγκαινίασαν αυτοί που δεν κούνησαν το μικρό τους δαχτυλάκι.

Και όλα αυτά χωρίς να πει το αυτονόητο. Γιατί ως αρμόδιος Υπουργός δεν έστειλε το θέμα στον Εισαγγελέα και στην Αρχή Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με απανωτές ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά και τα αυτοδιοικητικά της στελέχη, σε Περιφέρεια και Δήμο, προσπαθούν εδώ και ένα χρόνο να πιέσουν για λύσεις. Οι απαντήσεις του κυρίου Πολάκη έδειξαν ότι αυτές είναι ακόμη πολύ μακριά…


ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...