Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 29 Μαρτίου 2008
Νέος εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του Γ.Παπανδρέου είναι ο βουλευτής νομού Κοζάνης Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Βιογραγικό σημείωμα:

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ από το Σεπτέμβριο του 2007.

Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αγγλία και την Αμερική και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από την Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics).

Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε επί 10 χρόνια στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στη Γαλλία. Ασχολήθηκε με θέματα βιομηχανίας και νέων τεχνολογιών και έγραψε μελέτες για τις οικονομικές πολιτικές των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ και της Ελλάδας.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διετέλεσε σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (1998-2000), Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας για την Κοινωνία της Πληροφορίας (2000-2002), εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομίας, και συντονιστής της προετοιμασίας της «Χάρτας Σύγκλισης» της Ελληνικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003, ήταν συντονιστής για τη «διαδικασία της Λισσαβώνας», το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων.

Το Σεπτέμβριο 2003 ορίστηκε με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ Διευθυντής του Κόμματος με αρμοδιότητα τον συντονισμό των πρωτοβουλιών του Κόμματος υπό τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Το 2004 ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και ορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου.

Το Μάιο του 2005, εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο 7ο Συνέδριο.

Το Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης.

Από το 2001 έως την εκλογή του στη Βουλή το 2007, ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε το 1961. Είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα Jacoline Vinke και έχει δύο γιους, το Νικόλα και το Στέφανο.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο του.