Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008
Πρώτον. Να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η λογοδοσία. Διαφάνεια και λογοδοσία στην αξιοποίηση αυτού του πακέτου των 28 δις ευρώ. Να γνωρίζει ο πολίτης, να γνωρίζει το ελληνικό Δημόσιο, ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της κάθε τράπεζας, πόσο σοβαρά είναι, ποιες οι επισφάλειες της, ποιες οι πραγματικές της ανάγκες.

Δεύτερον. Η όποια στήριξη της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών να γίνει με ξεκάθαρους κανόνες, με ενεργό εποπτεία της Πολιτείας. Το ελληνικό Δημόσιο να στηρίξει μόνον εκείνες τις τράπεζες που έχουν ανάγκη και εφόσον έχουν εξασφαλίσει και οι ίδιες τη συμμετοχή τους με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στην περίπτωση συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο τραπεζών μέσω της αγοράς προνομιούχων μετοχών απαιτείται ενεργός παρουσία στο Δ.Σ. των τραπεζών, όχι μόνο για τους υπέρογκους μισθούς κάποιων διοικητών, αλλά για την πολιτική των τραπεζών, που θα διασφαλίσει την ουσιαστική τους λειτουργία προς την πραγματική οικονομία. Για να μην επενδυθούν ποτέ ξανά καταθέσεις και συντάξεις σε τοξικά δομημένα ομόλογα ή σε επισφαλείς τοποθετήσεις. Για να μην πλανάται η υποψία ό,τι με τα 28 δις, επιδοτούνται οι τράπεζες σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Τρίτον. Να ενισχυθεί το σημερινό αναποτελεσματικό πλαίσιο εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και στις τράπεζες, και στην κεφαλαιαγορά, στις ιδιωτικές ασφαλίσεις, στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Να υπάρξει συντονισμός όλων των εποπτικών αρχών.

Τέταρτον. Να συνδεθεί η παροχή χρήματος, ρευστότητας, με την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Να δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό Ειδικό Ταμείο Αναχρηματοδότησης των τραπεζών. Το ταμείο αυτό θα παρέχει ρευστότητα στις τράπεζες, υπό τον όρο την αναχρηματοδότηση ή την παροχή νέων δανείων, με ευνοϊκούς όρους, προς τις μικρομεσαίες και εξαγωγικές επιχειρήσεις. Για να μην κλείσουν χιλιάδες μικρές ελληνικές επιχειρήσεις και να μην επικρατήσουν οι μεγάλες πολυεθνικές, με μεγάλη ζημία για την ελληνική οικονομία και τεράστια ανεργία για τη νέα γενιά.

Πέμπτον. Να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας για τους δανειολήπτες.

Έκτον. Να αποσυρθεί το σχέδιο προϋπολογισμού. Να επαναφέρει η κυβέρνηση το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Να μειώσει τα φορολογικά βάρη για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Να στηρίξει τις ασθενέστερες ομάδες, με χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης, όπως και επιδόματος θέρμανσης. Να αυξήσει τον συντελεστή επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, από το 7% στο 11%.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This