Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 31 Μαΐου 2010
Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος και εαν δούμε τα στατιστικά στοιχεία  όπου υπολογίζεται ότι οι καπνιστές σε όλο το κόσμο είναι 1.100.000.000 άνθρωποι και από αυτούς πεθαίνουν 3.500.000 το χρόνο (10.000 την ημέρα) εξαιτίας του καπνίσματος, συμπαιρένουμε το μέγεθος του προβλήματος. Στην Ελλάδα 3 στα 10 ελληνόπουλα δοκίμασαν το τσιγάρο για πρώτη φορά σε ηλικία 13 ετών!!!

Σήμερα που όλοι γνωρίζουμε τα αρνητικά του καπνίσματος είναι ευθύνη όλων μας να το περιορίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Ας μην ξεχνάμε πως και οι παθητικοί καπνιστές πεθάινουν απο το κάπνισμα του διπλανού τους !! Κάθε χρόνο, στην Ευρώπη, πάνω από 19.000 μη καπνιστές πεθαίνουν εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος!

Τα περισσότερα από αυτά τα θύματα δηλητηριάζονται στο σπίτι. Μερικοί τομείς απασχόλησης είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος, όπως η βιομηχανία φιλοξενίας ή η οικονομία της νυχτερινής ζωής (μπαρ, νυχτερινά κέντρα, κ.λπ.).
Οι θάνατοι αυτοί θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αν οι εν λόγω άνθρωποι δεν είχαν εκτεθεί στο παθητικό κάπνισμα.

Το κάπνισμα:
  • είναι η σημαντικότερη αιτία πρόκλησης του καρκίνου
  • προκαλεί Σοβαρότατη απώλεια μνήμης
  • επηρεάζει την γονιμότητα των ανδρών
  • μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης για μια γυναίκα κατά 40%, ενώ οι γυναίκες που συνεχίζουν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της κύησης έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γεννήσουν ελλιποβαρές νεογνό
  • αυξάνει τον κίνδυνο για συγκεκριμένες εμβρυικές δυσμορφίες, όπως το λαγόχειλο και το λυκόστομα
(δειτέ για περισσότερα εδώ)

Είστε καπνιστής; Ξανασκεφτείτετο. Δεν κάνετε μόνο κακό στον εαυτό σας, αλλα και στους γύρω σας!!!

ΤΣΙΓΑΡΟ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ !!!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This