Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Στις 26 Ιανουαρίου το Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδερού, συνεδρίασε για το θέμα κλεισίματος του Γυμνασίου Λιβαδερού.Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να προειδοποιητικό διήμερο κλείσιμο όλων των σχολείων του Λιβαδερού και του Γραφείου της Τοπικής Κοινότητας για τις ημέρες Δεύτερα 31/01/2011 και Τρίτη 01/02/2011. Επίσης, την Τρίτη 01/02/2011 και από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 αποφασίστηκε το κλείσιμο της Εθνικής οδού Κοζάνης-Αθηνών στην Διασταύρωση Λιβαδερού. Τέλος, το Τοπικό Συμβούλιο πρότεινε την Τετάρτη 16/02/2011 γονείς και μαθητές να προβούν σε ολιγόωρη κατάληψη των Γραφείων της Δ/θμιας Περιφερειακής Δ/νσης στην Κοζάνη.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων συνέταξε το εξής υπόμνημα (20/1/2011):
Το Γυμνάσιο Λιβαδερου βρίσκεται σε μία δυσπρόσιτη-ορεινή και μειονεκτική περιοχή (όπως άλλωστε την έχει χαρακτηρίσει και η ίδια η πολιτεία) και με ένα οδικό δίκτυο το οποίο έχει κατασκευαστεί στην δεκαετία του 1960 και δυστυχώς έκτοτε παραμένει το ίδιο έως και σήμερα - ίδιο - χωρίς καμία παρέμβαση βελτίωσης ή ανακατασκευής του. Με τις ίδιες επικίνδυνες στροφές και την ίδια κακή ασφαλτόστρωση. Να σημειώσουμε επιπλέον ότι στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.
Οι καιρικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν κατά τους Φθινοπωρινούς και Χειμερινούς μήνες είναι άκρως επικίνδυνες. Παγετός- ομίχλη-χιόνια γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου και κατά συνέπεια και τη μεταφορά μαθητών ηλικίας 12 έως 15 ετών.
Στην περίπτωση κατάργησης της λειτουργίας του Γυμνασίου και μεταφοράς των μαθητών σε άλλη Σχολική μονάδα θα πρέπει τα παιδιά μας να ξυπνάνε στις 6.00'π.μ για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που θα τα μεταφέρει στις 6.45'και με θερμοκρασία στους μείον πέντε και μείον δέκα πέντε άλλες φορές και να επιστρέφουν το μεσημέρι στις 15.45'με κίνδυνο -τονίζουμε- πάντα της ζωής τους.
Η ασχολία των κατοίκων του Λιβαδερου είναι αποκλειστικά με την ορεινή Γεωργοκτηνοτροφία γεγονός που καθιστά αδύνατη έως και απαγορευτική την μετεγκατάσταση τους.
Τα τελευταία δε χρόνια σε αντίθεση μ£ ότι συμβαίνει σε άλλες περιοχές παρατηρείται το φαινόμενο επιστροφής νέων ανθρώπων από τα Αστικά κέντρα στο Λιβαδερό με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών.
Το σχολ έτος 2009-2010 στο Γυμνάσιο φοιτούσαν 21 μαθητές. Το σχολ .έτος 2010 -20 Π φοιτούν 24 μαθητές Το σχολ έτος 2011-2012 θα φοιτούν 33 μαθητές
Το σχολ.έτος 2012-2013 θα φοιτούν 45 μαθητές και ελπίζουμε και σε κατά τι μεγαλύτερο αριθμό

Όσον αφορά το κτίριο του Γυμνασίου είναι σε άριστη κατάσταση ικανό να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό μαθητών.
Διαθέτει 1)αίθουσα κλειστού Γυμναστηρίου με αθλητικά όργανα 2)αίθουσα Πληροφορικής πλήρως εξοπλισμένη 3)Αίθουσα εικαστικών και Μουσικής 4)Δύο Βιβλιοθήκες ,μία του Ε.Π.Ε.Α.Ε. Κ και μία δανειστική του Σχολείου 5)Εργαστήριο Φυσικής -Χημείας πλήρως εξοπλισμένο και σε πλήρη λειτουργία 6)Αίθουσα

εκδηλώσεων 7) Αίθουσα προβολών με τον απαραίτητο εξοπλισμό και άνετες αίθουσες διδασκαλίας.
Στον αύλειο χώρο υπάρχει γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο 5X5 που κατασκευάσθηκε πρόσφατα
Οι μαθητές Αυτοδιαχειρίζονται το κυλικείο του Σχολείου με βιολογικά προϊόντα της περιοχής μας.
Το Σχολείο μας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου » και ήδη και με συμμετοχή των γονέων γίνονται ανάλογες δράσεις.
Συμμετέχει επίσης και σε πολλά προγράμματα -πολιτιστικά -περιβαλλοντικά-Αγωγής Υγείας- πέρυσι μάλιστα παρουσιάσανε αντίστοιχο πρόγραμμα στην Κύπρο ,φέτος στην Ελβετία - στα οποία συμμετέχει κατά το δυνατόν και όλη η τοπική κοινωνία
Έχει προγραμματιστεί με χορηγία Ιδιωτικού φορέα και η εγκατάσταση Φωτοβολτάΐκών στη στέγη του κτιρίου.
Το κτίριο ανακαινίσθηκε πρόσφατα και έχουν δαπανηθεί χρήματα από την Κοινότητα για βάψιμο ,αλλαγή πατωμάτων και καλοριφέρ.
Επειδή θεωρούμε όη το σχολείο μας αποτελεί κόσμημα για το Νομό -και κατά κοινή ομολογία όλων των επισκεπτών.
Επειδή θεωρούμε ότι το σχολείο είναι μοχλός ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής ιδιαίτερα σε απομονωμένες περιοχές σαν το Λιβαδερο.
Επειδή είναι ξεκάθαρο ότι αν κλείσει το σχολείο μοιραία εκδιωχνονται βίαια όλοι οι κάτοικοι προς τα αστικά κέντρα και ο τόπος ερημώνει.
Θεωρώντας πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δωρεάν εκπαίδευση σε όλα τα Ελληνόπουλα και επί ίσοις όροις όπου κι αν κατοικούν.
Σας Δηλώνουμε την ομόφωνη και αδιαπραγμάτευτη απόφαση όλων των γονιών και όλων των κατοίκων ότι είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνει το σχολείο μας στον τόπο μας και μαζί μ' αυτό και εμείς.

Λιβαδερο 20/01/2011

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This