Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011
Στη φημολογούμενη κατάργηση ή συγχώνευση σχολικών μονάδων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού όπως είναι τα Γυμνάσια Λιβαδερού και Τρανοβάλτου απάντησε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος επισημαίνοντας παράλληλα τις ενέργειες που έχουν γίνει από την μεριά της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το όλο ζήτημα.
Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στο κλείσιμο των Γυμνασίων του Λιβαδερού και του Τρανοβάλτου τονίζοντας ότι «κοινωνικοί, οικονομικοί και εκπαιδευτικοί λόγοι επιβάλλουν τη λειτουργία και των δύο αυτών σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και το μόνο που επιτυγχάνεται με αυτές τις φήμες είναι να προκαλείται αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, τους γονείς και τους μαθητές. Όπως προκύπτει από την εξέλιξη των γεγονότων και από τα αποτελέσματα της σύσκεψης που είχε την Τρίτη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιβαδερού στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, φαίνεται ότι οι χειρισμοί των υπηρεσιακών παραγόντων ήταν άστοχοι, με συνέπεια να δημιουργηθεί αναταραχή και ανησυχία στους κατοίκους. Όπως και να έχει όμως, δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε αποφάσεις που θα επηρεάσουν αρνητικά τον κοινωνικό ιστό της περιοχής», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στην επιστολή που έχει αποστείλει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου καθώς και στις επαφές που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου στο νομό Κοζάνης. Τόνισε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή είναι σε εγρήγορση και σε επιφυλακή καθώς και σε συνεχή επαφή με τις τοπικές κοινωνίες Λιβαδερού και Τρανοβάλτου ενώ δήλωσε ότι θα είναι μπροστάρης στον αγώνα προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των δύο Γυμνασίων.
Το θέμα είχε προγραμματισθεί από την περασμένη εβδομάδα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής προκειμένου να εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος επανέλαβε τη θέση της τοπικής κοινωνίας όπως εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευση των κατοίκων στο Λιβαδερό στα μέσα του Δεκέμβρη, επισημαίνοντας την συμφωνημένη άποψη ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για συγχώνευση των δύο Γυμνασίων μόνο αν ιδρυθεί Λύκειο στην περιοχή των Καμβουνίων και κατασκευαστεί ο δρόμος Λιβαδερό – Μικρόβαλτο. Επίσης αναφέρθηκε στην ίδρυση σχολής κτηνοτροφίας στο Λιβαδερό μεταλυκειακής στάθμης, θέμα που έχει τεθεί στο Υπουργείο Παιδείας.
Στη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού απάντησε και στο ζήτημα της παραχώρησης των μετοχών της ΔΙΑΔΥΜΑ από την ΤΕΔΚ μόνο στους δήμους Κοζάνης και Εορδαίας και όχι συνολικά στους τέσσερις δήμους του νομού Κοζάνης. Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο «για άστοχη ενέργεια καθώς η ΤΕΔΚ εκφράζει όλους τους δήμους και η παραχώρηση των μετοχών πρέπει να γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια, αναλογικά και με δίκαιο τρόπο». Επεσήμανε μάλιστα ότι θα επιδιώξει να προσβάλει την συγκεκριμένη απόφαση στα αρμόδια όργανα.
Το ζήτημα των σχολικών μονάδων Λιβαδερού και Τρανοβάλτου συζητήθηκε και στη συνάντηση του Δημάρχου Σερβίων - Βελβεντού με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Κοζάνης αποτελούμενη από τον πρόεδρο Σπύρο Περδικάρη και τον Γεν. Γραμματέα Κώστα Μαργαρίτη.
Η αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Ν. Κοζάνης εξέφρασε την αντίθεσή της στην κατάργηση ή συγχώνευση των δύο σχολικών μονάδων Λιβαδερού και Τρανοβάλτου ενώ ταυτόχρονα εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία τους. Συντρέχουν όπως τονίστηκε σοβαροί εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί αλλά ταυτόχρονα και παιδαγωγικοί λόγοι ώστε τα δύο Γυμνάσια να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
Παράλληλα συμφωνήθηκε να υπάρξει συντονισμένη δράση έτσι ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο των δύο αυτών σχολικών μονάδων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This