Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
*του Ρούλη Κοκελίδη

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας από δηλώσεις και ανακοινώσεις για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρειά μας.

Οι θέσεις του Πρόεδρου αλλά και της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Η ασάφεια για το μέλλον των Πανεπιστημιακών τμημάτων και κυρίως η φημολογία περί πιθανής συγχώνευσης με τα ΤΕΙ έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στους φοιτητές, στην τοπική κοινωνία και στους φορείς της Δ. Μακεδονίας.

Η σημερινή κατάσταση υποβαθμίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή.
Απαιτείται άμεσα να κλείσει το ζήτημα. Επιβάλλεται υπευθυνότητα. Πρέπει άμεσα με σοβαρές πρωτοβουλίες να αναστραφεί το κλίμα αβεβαιότητας που «καλλιεργήθηκε» για την βιωσιμότητα και για το μέλλον του Πανεπιστημίου.

Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό στην τοπική και κεντρική εξουσία ότι το Πανεπιστήμιο ήταν και είναι ένα μεγάλο όραμα για την Δ. Μακεδονία και ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να συμβάλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην χώρα μας.
Στην κατεύθυνση αυτή, άμεσα υπάρχει η ανάγκη να συγκεκριμενοποιηθεί από την Διοικούσα Επιτροπή και από την Πολιτεία το πλαίσιο αναβάθμισης του Πανεπιστημίου δίνοντας μια νέα δυναμική ταυτότητα για το μέλλον σε συνάρτηση με την αναπτυξιακή προοπτική της Δ. Μακεδονίας. Η πανεπιστημιακή έρευνα στα ενεργειακά ζητήματα και στις νέες τεχνολογίες σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και την ιδιωτική πρωτοβουλία θα δυναμώσουν τον ρόλο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη νέα περιφερειακή ποιοτική ανάπτυξη της περιοχής.

Η ίδρυση ινστιτούτου έρευνας στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για τις νέες τεχνολογίες και τη νέα ενεργειακή πολιτική με πανελλαδική και ευρωπαϊκή προοπτική είναι το μεγάλο στοίχημα για την πρόοδο και για την περιφρούρηση του ενεργειακού μας ρόλου.

Η νέα ενεργειακή πολιτική είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής, της Δ. Μακεδονίας, της πατρίδας μας γενικότερα.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This