Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011
Ο Δήμος Κοζάνης, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Κοζάνης και οι εκδόσεις ΜΟΧΛΟΣ παρουσιάζουν το βιβλίο του Θόδωρου Λάκκα με τίτλο: Ιβγάτι αγόρια μ΄ στου χουρό Αποκριά Κοζάνης, Τραγούδια των Φανών την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 στην αίθουσα Κοβεντάρειο στις 7:00 μ.μ.

Συντονιστής της παρουσίασης θα είναι ο Μιχάλης Πιτένης, δημοσιογράφος – συγγραφέας, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ματίνα Τσικριτζή – Μόμτσιου, συγγραφέας – λαογράφος και ο Κώστας Ντίνας, καθηγητής Γλωσσολογίας – Ελληνικής Γλώσσας και Διδακτικής της, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Πραγματικά ένα εξαιρετικό βιβλίο στο οποίο κανείς μπορεί να διαβάσει τραγούδια των φανών που γνωρίζει αλλα και κάποια δεν λέγονται και τόσο συχνά. Η ομαδοποίηση των τραγουδιών έχει γίνει πολύ προσεκτικά και αξίζει κανείς να το έχει στην βιβλιοθήκη του.

Ποιός είναι όμως ο Θόδωρος Λάκκας;

Ο Θόδωρος Λάκκας γεννήθηκε το 1948 στην Κοζάνη, όπου και κατοικεί. Εκτός από την Αποκριά το άλλο μεγάλο του μεράκι είναι η ορειβασία. Είναι μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Σ.Ε.Ο. Κοζάνης από το 1978 μέχρι σήμερα και διετέλεσε πρόεδρός του για 12 χρόνια. Η αγάπη του για τον τόπο και τις παραδόσεις του τον έφεραν από πολύ νωρίς στην αποκριάτικη σκηνή της πόλης. Από μικρός πήγαινε στο Φανό της γειτονιάς του όπου άκουγε και μάθαινε τα τραγούδια από γονείς, συγγενείς και γείτονες. Ως μαθητής γυμνασίου παρακολουθούσε τους κορυφαίους τραγουδιστές των Φανών, κυρίως στο Κιραμαριό, στη γειτονιά της μητέρας του και στα Μπουντανάθκα. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να μαθαίνει καινούργια τραγούδια και να τα λέει με την παρέα του κατά την διάρκεια της Αποκριάς. Εξακολουθεί να τραγουδάει μέχρι σήμερα και να συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του Φανού της γειτονιάς του, του Λάκκου τ’ Μάγγαν, του οποίου είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη καθώς και στο Φανό Νεολαίας.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This