Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Προώθηση νεανικής/νέας καινοτομικής επιχειρηματικότητας – Σχέδιο Δράσης Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η νέα γενιά είναι ο καταλύτης για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το πέρασμα σε ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο που θα παράγει αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και θα δημιουργεί πολλές και καλές θέσεις εργασίας για όλους, προϋποθέτει την αποτελεσματική αξιοποίηση των μορφωμένων, ταλαντούχων και δημιουργικών νέων ανθρώπων. Μπορούμε να το πετύχουμε, αλλάζοντας κουλτούρα και πολιτική, με στόχο να υπερβούμε τη λογική του βολέματος και να στρέψουμε πόρους, δυνατότητες και ευκαιρίες στη νέα γενιά. Διαμορφώνουμε ένα ευνοϊκό πλαίσιο που ενθαρρύνει τη δημιουργική πρωτοβουλία, τη νεανική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία. Καλούμε τη νέα γενιά να τολμήσει. Να βρει το δρόμο της μέσα από τη δημιουργικότητα και τις νέες ευκαιρίες της επιχειρηματικότητας. Η δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών, ένα νέο κοινωνικό Κίνημα Νεανικής και Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας είναι η βασική προϋπόθεση για την εθνική παραγωγική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση.

Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε διαμορφώσει ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλέγμα δράσεων που κινητοποιεί πόρους, προσφέρει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και υπηρεσίες για την υποστήριξη μίας μαζικής στροφής προς το «επιχειρείν», ως μια νέα συνειδητή κοινωνική επιλογή της νέας γενιάς.

Τι κάνουμε

Χρηματοδοτούμε
Για πρώτη φορά, μια κυβέρνηση δημιουργεί ένα τόσο ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο χρηματοδότησης της νέας – καινοτόμου επιχειρηματικότητας

Νέος επενδυτικός νόμος: ειδικό καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας των Νέων (150εκ)


  • Για πρώτη φορά υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους νέους σε επενδυτικό νόμο.
  • Άνοιξε ήδη η δυνατότητα υποβολής προτάσεων από Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011
  • Για κάθε πολίτη έως 40 ετών
  • Για επιχειρήσεις που λειτουργούν από 1/1/2011 και μετά ή που είναι τώρα υπό σύσταση
  • Με κάλυψη λειτουργικών εξόδων για τα 5 πρώτα έτη λειτουργίας της επιχείρησης
  • Με δυνατότητα επιχορήγησης αλλά και επιχορήγησης leasing
  • Με δυνατότητα χαμηλότοκης δανειοδότησης μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης)

Πληροφορίες: http://www.ependyseis.gr/, http://startupgreece.gov.gr/el/content/επενδυτικός-νόμος-39082011-ειδικό-καθεστώς-επιχειρηματικότητας-των-νέων
Για ερωτήματα, απορίες και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα ο πολίτης απευθύνεται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας (Κοραή 4, 6ος όροφος, ΤΚ 10564, Αθήνα, Τηλ: 210-3258800-4)


Πρόγραμμα Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ (30εκ)


  • Έχει ήδη προκηρυχθεί αλλά η υποβολή προτάσεων ανοίγει την 1η Αυγούστου 2011 για κάθε πολίτη από 18 ετών και άνω
  •  για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων αλλά και νέες υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν έως και 5 διαχειριστικές χρήσεις
  • Χρηματοδοτεί το 60% του κόστους της επένδυσης
  • Το πρόγραμμα δεν δίνει έμφαση στο τι κάνει μια επιχείρηση, αλλά στο τι θέλει να κάνει. Η λογική από την οποία διακατέχεται είναι ότι «μια καλή επιχειρηματική ιδέα μπορεί να προέρχεται από οπουδήποτε», δίνοντας έτσι ελευθερία και ευελιξία για τη στήριξη νέων επενδυτικών σχεδίων από όπου κι αν προέρχονται.
  • Το πρόγραμμα εισάγει κι άλλες καινοτομίες όπως:
  1. ότι έχει διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα, δηλαδή δεν σταματά στον πρώτο κύκλο υποβολής προτάσεων αλλά υλοποιείται σε ετήσια βάση, παρέχοντας ένα διαρκές εργαλείο στήριξης στην αγορά.
  2.  Ότι εισάγει ένα νέο σύστημα αξιολόγησης της καινοτομίας που επιτρέπει τη συστημική αντιμετώπιση και αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων πάνω στην αρχή: «ιδέα – σχεδιασμός υλοποίησης – υλοποίηση – αγορά».
  3.  Ότι εισάγει την έννοια της παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση των έργων (follow up) και επιβραβεύει τα θετικά αποτελέσματα και την υλοποίηση στόχων.

Πληροφορίες: http://startupgreece.gov.gr/el/content/νέα-καινοτομική-επιχειρηματικότητα-έναρξη-πρώτου-κύκλου-υποβολής-προτάσεων
Για ερωτήματα, απορίες και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα ο πολίτης απευθύνεται στον ΕΦΕΠΑΕ, τον ειδικό φορέα διαχείρισης του προγράμματος, 210-6985210.

Μπορείτε να μπείτε στο http://startupgreece.gov.gr/el για περισσότερες πληροφορίες.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This