Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012



Με αφορμή την εκατονταετηρίδα οι Βιβλιοθήκες και τα Γενικά Αρχεία των τεσσάρων νομών της Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας, αποφάσισαν την από κοινού δημιουργία και λειτουργία κινητής έκθεσης με υλικό των συλλογών τους.

Παρουσιάζονται και αναδεικνύονται μέσα από λιτά έγγραφα, κώδικες, εφημερίδες, φωτογραφικό υλικό και αναφορές εντύπων, ιστορικά γεγονότα που αφορούν στην προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα της απελευθέρωσης, καθώς και στη διοικητική οργάνωση της Δυτικής Μακεδονίας την περίοδο της συγκρότησης του Νεοελληνικού Κράτους. Η επιλογή των τεκμηρίων έγινε από τον κάθε φορέα με βάση την ιστορική και την αποδεικτική τους αξία αναδεικνύοντας τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στα γεγονότα της απελευθέρωσης του τόπου μας από τον οθωμανικό ζυγό. Το πρωτοποριακό της έκθεσης έγκειται στη συνεργασία και την από κοινού προβολή του υλικού στο ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα στους μαθητές, παρέχοντας τη δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί σημαντικών γεγονότων και να συγκροτήσουν μια ολοκληρωμένη άποψη της πρόσφατης ιστορίας του Νέου Ελληνικού Κράτους με την καθοριστική συμμετοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Η έκθεση λειτουργεί στα Σέρβια με τη συνεργασία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια.

Η έκθεση θα λειτουργεί τις εξής ώρες:

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 9π.μ. – 2μ.μ./6μ.μ.-8μ.μ.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 9π.μ. – 2μ.μ.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 9π.μ. – 2μ.μ./6μ.μ.-8μ.μ.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This