Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κοζάνης μαζί με το Βουλευτή Πάρι Κουκουλόπουλο πραγματοποίησε επίσκεψη την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ιδρύματος Δρ. Νικόλαο Ασημόπουλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την έλλειψη ακαδημαϊκού προσωπικού. Πέρυσι, όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα λειτούργησε με 95 εκτάκτους ενώ φέτος εγκρίθηκαν μόνο 11. Με αυτό το ακαδημαϊκό προσωπικό η λειτουργία του ΤΕΙ είναι ανέφικτη και έτσι ζητήθηκαν και άλλες θέσεις εκτάκτου προσωπικού. Επίσης, το θέμα τον συνταξιοδοτήσεων μόνιμων καθηγητών δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα, μιας και δεν μπορούν να προσληφθούν και να καλύψουν αυτό το κενό νέοι καθηγητές. Για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνουν κοινοβουλευτικές ενέργειες.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα σε επίπεδο μείωσης λειτουργικών δαπανών, μιας μείωσης που έχει υποστεί όλος ο δημόσιος τομέας. Το θέμα της εστίασης και η καταβολή της χρηματικής εγγύησης τέθηκε από τα μέλη της αντιπροσωπείας, τονίζοντας το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια. Τέλος, από την συζήτηση δεν έλειψε και το θέμα της αποκεντρωμένης παιδείας, ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο πρέπει με ένα στοχευμένο και ευρύτερο πρόγραμμα να αναλυθεί.

Η δημόσια δωρεάν παιδεία είναι κτήμα ολόκληρου του ελληνικού λαού. Στη σημερινή σύγχρονη εποχή οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι πολλές και πολυεπίπεδες, με επίκεντρο την ποιότητα των σπουδών και τον σεβασμό στον σπουδαστή. Η Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης σε συνεργασία με όλους τους φορείς τις περιοχής, θεσμικούς και μη, αλλά κυρίως με όλους τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, θα σταθεί ως ανάχωμα στην υποβάθμιση της παιδείας.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This