Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Σήμερα 8 Μάρτη γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας. Από την 8η Μαρτίου 1857 όταν στη Νέα Υόρκη εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας βγήκαν στο δρόμο ζητώντας επιτελούς αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Δεκαετίες μετά έχοντας κερδίσει σε αρκετά επίπεδα τα δικαιώματά μας συνεχίζουμε..!Συνεχίζουμε τη μάχη και δεν κλείνουμε τα μάτια στις διακρίσεις στον τομέα της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών, της επαγγελματικής εξέλιξης, της βίας κατά των γυναικών (ενδοοικογενειακής ή μη) που εντείνονται και από τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο αγώνας των γυναικών για ουσιαστική ισότητα των φύλων συνδέεται άμεσα με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες και συνδέεται άρρηκτα με την προτεραιότητα που θέσαμε σχετικά με την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της βίας και της πολιτικής της “ηγεμονικής αρρενωπότητας” της ακροδεξιάς.

Θυμίζουμε ότι το 52% του πληθυσμού της Ευρώπης είναι γυναίκες, η εκπροσώπησή τους στις εθνικές κυβερνήσεις αγγίζει μόλις το 23% ενώ σημαντικότατο ποσοστό περίπου 21% των γυναικών είναι στο όριο της φτώχειας, τη στιγμή που το 59% των γυναικών της Ευρώπης είναι απόφοιτοι ανώτερης εκπαίδευσης αλλά άνεργες στην πλειονότητά τους.

Ο Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με το Pes Women έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες του σε σχέση με την ενδυνάμωση των γυναικών. Ειδικότερα ενδυναμώνοντας τις γυναίκες σε τρεις βασικούς τομείς: α)Γυναίκες και Εργασία, β)Κοινωνικό Κράτος: Πρόσβαση και ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, καταπολέμηση της φτώχειας γ) Πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων- ποσόστωση.

Οι Γυναίκες έχουν την δύναμη! #power2women

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This