Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Η αναθεώρησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ως μια στρατηγική μεταρρύθμιση που θα συμβάλλει στη επιτάχυνση της πολιτικής δίκης με τη ταυτόχρονη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών, είναι αναγκαία. Αυτή είναι και η πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ όπως την εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, στη συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.


Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε προς τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων, την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και παράλληλα επανέφερε τις επιφυλάξεις του ΠΑΣΟΚ σε επί μέρους διατάξεις όπως αυτές είχαν εκφρασθεί τον Νοέμβριο του 2014 ως ακολούθως:

1.Τη διατήρηση της εμμάρτυρης απόδειξης κι της προφορικής συζήτησης με την παρουσία δικηγόρων.

2.Τη διατήρηση της σειράς στον πίνακα κατάταξης των πλειστηριασμών των απαιτήσεων των εργαζομένων, του Δημοσίου και των δικηγόρων στην αναγκαστική εκτέλεση.

3.Την κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές, που δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη.

4.Την πλήρη κατάργηση της προσωπικής κράτησης.

5.Την προστασία της κύριας κατοικίας και την απάλειψη της αόριστης εξουσιοδότησης περί διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

6.Την ενίσχυση της διαμεσολάβησης και της δικαστικής μεσολάβησης.

7.Τη διατήρηση της αρμοδιότητας εκδίκασης των υποθέσεων εκούσιας δικαιοδοσίας στα ειρηνοδικεία.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This