Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Στα πλαίσια μιας ευρύτερης εκστρατείας της UNICEF για την προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στον κόσμο από το θανατηφόρο ιό του AIDS, αύριο Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος ετήσιος Ραδιομαραθώνιος της UNICEF με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων δημόσιων και ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Διακόσιες εξήντα χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας του AIDS.

Τριακόσιες εβδομήντα χιλιάδες παιδιά προσβάλλονται ετησίως από τον θανατηφόρο αυτό ιό, ενώ 16,6 εκατομμύρια παιδιά έχουν μείνει ορφανά λόγω του AIDS.

Η λύση είναι απλή και φθηνή. Αρκούν για παράδειγμα 80 € για τα απαραίτητα τεστ και τα φάρμακα για την έγκυο, ώστε το παιδί της να μη γεννηθεί με AIDS, αλλά και τη μετέπειτα παρακολούθηση της υγείας του και την απαραίτητη φροντίδα.

Μπορεί ο καθένας απο εμάς να βοηθήσει!! Μπείτε στην ιστοσελίδα www.unicef.gr και κάντε τη δωρεά σας. Καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης 14 Απριλίου 2011 το τηλέφωνο προσφορών είναι το 210 27 00 121

Δωρεές με SMS: στείλτε κενό μήνυμα στο 19059 από 8 έως και 14 Απριλίου (€1,23 με το ΦΠΑ)


Ας προστατεύσουμε όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε από το θανατηφόρο ιό του AIDS


Με 52 ευρώ παρέχετε το ειδικό «Πακέτο Μητέρας & Βρέφους» σε μια έγκυο οροθετική γυναίκα, που περιλαμβάνει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, για να αποτραπεί η μετάδοση του ιού στο βρέφος της.

• Αρκούν 80 ευρώ για να εξασφαλίσετε τα απαραίτητα τεστ και τα φάρμακα για να προστατεύσουν ένα βρέφος ώστε να μην γεννηθεί με AIDS, αλλά και την
μετέπειτα παρακολούθηση της υγείας του και την απαραίτητη φροντίδα.

• Με 125 ευρώ παρέχετε την απαραίτητη ετήσια φαρμακευτική θεραπεία σε 5 οροθετικά παιδιά, που θα προστατεύσει την υγεία τους.

• Οποιαδήποτε άλλη δωρεά σας, μικρότερη ή μεγαλύτερη, βοηθάει ουσιαστικά στην προστασία και την υποστήριξη των παιδιών που είναι φορείς του AIDS ή έχουν χάσει τους γονείς τους από την ασθένεια.

Η επίτευξη μιας γενιάς ελεύθερης από το AIDS είναι δυνατή εάν η διεθνής κοινότητα επιταχύνει τις προσπάθειές της για την παροχή καθολικής πρόσβασης στην πρόληψη, θεραπεία, και την κοινωνική προστασία.

Η επίτευξη αυτού του στόχου, ωστόσο, εξαρτάται από την προσέγγιση των πιο περιθωριοποιημένων και ευάλωτων μελών της κοινωνίας. Τα παιδιά γενικά έχουν ωφεληθεί τα μέγιστα από τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε για την καταπολέμηση του AIDS όμως πολλά μένουν να γίνουν:

Οι παγκόσμιες επιπτώσεις της επιδημίας του AIDS στα παιδιά:

Νέες μολύνσεις από τον ιό HIV/AIDS στα παιδιά παγκοσμίως:

• 370.000 (σε σύνολο 2,6 εκατομμυρίων - ποσοστό 14%).

Θάνατοι παιδιών εξαιτίας του AIDS παγκοσμίως:

• 260.000 (σε σύνολο 1,8 εκατομμυρίων - ποσοστό 14%).

Παιδιά φορείς του AIDS:

• 2.500.000 (σε σύνολο 33,3 εκατομμυρίων - ποσοστό 7,5%).

Ορφανά παιδιά εξαιτίας του AIDS:

• 16.600.000
Πηγή: UNICEF / UNAIDS / WHO - Ενημέρωση για την Επιδημία του AIDS 2010

Υπάρχουν επίσης εκατομμύρια γυναικών και παιδιών που δεν προσεγγίζονται, εξ αιτίας διακρίσεων και ανισοτήτων με βάση το φύλο, την οικονομική κατάσταση, τη γεωγραφική θέση, το μορφωτικό επίπεδο και την κοινωνική θέση. Η άρση αυτών των εμποδίων είναι ζωτικής σημασίας για την καθολική πρόσβαση στη γνώση, τη φροντίδα, την προστασία και για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού από τη μητέρα στο παιδί, για όλες τις γυναίκες και τα παιδιά.

• Το AIDS εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία σε παγκόσμιο επίπεδο και μια σημαντική αιτία μητρικής θνησιμότητας στις χώρες με γενικευμένες επιδημίες.

• Στην υποσαχάρια Αφρική, το 9% της μητρικής θνησιμότητας οφείλεται στον ιό HIV και το
AIDS.

• Κάθε μέρα, σχεδόν 1.000 μωρά στην υποσαχάρια Αφρική μολύνονται από τον ιό HIV μέσω της μετάδοσης από τη μητέρα στο παιδί.

Χάρη στις προσπάθειες που έχουν γίνει, στα περισσότερα μέρη του κόσμου, οι νέες μολύνσεις από τον ιό HIV μειώνονται σταθερά ή σταθεροποιούνται. Το 2001, εκτιμάται ότι περίπου 5,7 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 15-24 ετών ζούσαν με τον ιό HIV. Στα τέλη του 2009, ο αριθμός αυτός μειώθηκε στα 5 εκατομμύρια. Ωστόσο, σε εννέα χώρες - όλες στη νοτιότερη Αφρική - τουλάχιστον 1 στους 20 νέους είναι φορέας του ιού HIV. Παγκοσμίως, πάνω από το 60% όλων των νέων που ζουν με τον ιό HIV είναι γυναίκες. Στην υποσαχάρια Αφρική, ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν 70%. Τα στοιχεία αυτά δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This