Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012


Μια νέα χρονιά ξεκίνησε και ευχόμαστε να είναι δημιουργική και αποτελεσματική, μεταξύ άλλων και για τη wikipedia, που όλοι μας στηρίζουμε.

Η Βικιπαίδεια, η Ελληνική Wikipedia, είναι από τους πιο δημοφιλείς δικτυακούς τόπους στην Ελλάδα, βάση στατιστικών, η επισκεψιμότητα της Αγγλικής Wikipedia από την Ελλάδα είναι 3.5 εκ επισκέπτες τον μήνα ενώ η Ελληνική Wikipedia έχει 2 εκ. επισκέπτες τον μήνα. Αυτό είναι έργο όλων όσων συμμετέχουν ενεργά στην σύνταξη της Wikipedia.

Τη χρονιά που έκλεισε ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της πρωτοβουλίας της myWikipedia, που υποστηρίχθηκε από την ΕΕΛ/ΛΑΚ. Κεντρικός μας στόχος είναι να συμβάλλουμε στην αναγνωρισιμότητα και εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia στα ελληνικά και με ελληνικά θέματα σε άλλες γλώσσες.

Στο νέο κύκλο που μόλις ξεκινά, συνεχίζουμε την κοινή μας προσπάθεια και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τον εμπλουτισμό της Wikipedia, εστιάζουμε:

- στη δημιουργία αποκεντρωμένων ομάδων σε όλη την Ελλάδα, που θα υποστηρίξουν τη δράση εμπλουτισμού της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας,

- στη δημιουργία δικτύου εισηγητών, που θέλουν να συμμετέχουν σε εργαστήρια στην περιοχή τους

- στη δημιουργία δικτύου διοργανωτών που μπορούν και ενδιαφέρονται να διοργανώσουν workshop στην περιοχή τους,

- στην αύξηση των χρηστών και των συντακτών της Wikipedia

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ, στην οποία συμμετέχουν τα πιο δυναμικά από τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας, συμβάλει ενεργά στο δίκτυο υποστήριξης της Wikipedia που δημιουργήθηκε την προηγούμενη χρονιά.

Πως μπορείτε να συμμετέχετε στην πρωτοβουλία εμπλουτισμού της wikipedia

α. Μπορείτε να γίνετε υποστηρικτές της δράσης mywikipedia στην περιοχή σας, καταχωρώντας τα στοιχεία σας στο "Εγγραφή στο Δίκτυο Υποστηρικτών". Έως σήμερα 250 εθελοντές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο Δίκτυο Υποστηρικτών της Wikipedia.

β. Μπορείτε να διοργανώσετε εργαστήριο στην περιοχή σας, ή στο χώρο που δραστηριοποιείστε και η ΕΕΛΛΑΚ θα σας υποστηρίξει στη διοργάνωση σε χώρο του Δήμου ή σε δημόσια βιβλιοθήκη της περιοχής σας καθώς και με έντυπο ενημερωτικό υλικό. Χρήσιμο εργαλείο είναι ο οδηγός διοργάνωσης εργαστηρίου.

Ο οδηγός βελτιώνεται συνεχώς με βάση την εμπειρία που αποκτάμε, για το λόγο αυτό σας καλούμε να ανατρέχετε στην νεότερη έκδοση.

Ότι έχει δημιουργηθεί έως σήμερα στη Wikipedia στα ελληνικά υπάρχει χάριν στη συμβολή του κάθε συντάκτη και όλων μαζί ως μία δυναμική συνεργατική κοινότητα. Το να συνεχίσουμε την προσπάθεια είναι ο μόνος τρόπος για να μεγαλώσει η δική μας διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια: η Wikipedia στα Ελληνικά και για Ελληνικά θέματα σε άλλες γλώσσες.

Ενημερωτικό υλικό

Ενημερωτικό υλικό για την wikipedia είναι διαθέσιμο για αξιοποίηση σε δράσεις που διοργανώνετε (όπως εργαστήρια, παρουσιάσεις κλπ), και μπορείτε να τα ζητήσετε μέσω e-mail στο info@ellak.gr, στο οποίο να αναγράφετε την ταχυδρομική διεύθυνση και την ποσότητα που θέλετε από το κάθε φυλλάδιο.

Τα φυλλάδια είναι:

- Το τετράδιο της Wikipedia
- Ο σελιδοδείκτης
- Το φυλλάδιο Wikipedia

Περιμένουμε τις ιδέες και τις προτάσεις σας στο wikipedia@eellak.gr και στην δημόσια διαβούλευση για το πρόγραμμα δράσης της ΕΕΛ/ΛΑΚ για το 2012
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This