Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011


Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης για αναδιάρθρωση της ΕΡΤ προβλέπει αλλαγές των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ που ουσιαστικά υποβαθμίζουν την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, το ανακοινωθέν πρόγραμμα προβλέπει την συνένωση της ΕΡΑ Ιωαννίνων με τους δύο σταθμούς της Δ. Μακεδονίας (ΕΡΑ Κοζάνης και ΕΡΑ Φλώρινας) σε ένα σταθμό την «ΕΡΑ Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας).

Με το σχέδιο που ανακοινώθηκε καταργούνται διοικητικά η ΕΡΑ Κοζάνης και η ΕΡΑ Φλώρινας. Η Δυτική Μακεδονία θα είναι η μοναδική «Καλλικρατική» Περιφέρεια που θα μείνει χωρίς δημόσιο ραδιόφωνο. Η προοπτική αυτή είναι ακατανόητη και απαράδεκτη.
Υποβαθμίζει και προσβάλλει την περιοχή μας, τη Δυτική Μακεδονία γενικότερα.

Μήπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η κυβέρνηση θεωρούν τη Δ. Μακεδονία περιφέρεια Β΄ κατηγορίας;

Η ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας με τους σταθμούς της Κοζάνης και της Φλώρινας πρέπει να παραμείνει ως διακριτή διοικητική οντότητα ενταγμένη στη νέα δομή των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ.

Η παρουσία της είναι σημαντική στους τομείς της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού. Αποτελεί, ιδιαίτερα με το επίπεδο εργασίας των δημοσιογράφων και των εργαζομένων, θετικό παράγοντα της τοπικής και περιφερειακής δημόσιας ζωής.

Με δεδομένη την παρέμβαση της στα μεγάλα κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτικά ζητήματα της περιοχής το δίκτυο της ΕΡΑ Δ. Μακεδονίας με την αυξημένη ακροαματικότητα της, τη μεγάλη αποδοχή και αναγνώριση από την τοπική κοινωνία πρέπει να αναβαθμιστεί και όχι να υποβαθμιστεί, όπως προβλέπει η κυβερνητική πολιτική.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This