Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος ENTREDI – Προωθώντας την Επιχειρηματική Ποικοιλομορφία (Interreg IVC) σας προσκαλεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτέμβρη 2011 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – ΖΕΠ, ώρα 09.00π.μ.

Όλοι οι εταίροι του έργου ομόφωνα υποστηρίζουν ότι πλέον είναι απαραίτητη μια στροφή από ένα κατακερματισμένο σύστημα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας προς μια ολιστική προσέγγιση, όπου δημιουργούνται μεγάλα περιφερειακά δίκτυα εμπλεκόμενων κυβερνητικών οργανισμών, τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, ακαδημαικών ιδρυμάτων, επιμελητηρίων, ενώσεων, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κλπ. Ο κατάλληλος συντονισμός και η οργάνωση αυτού του ολοκληρωμένου περιφερειακού δικτύου στήριξης της επιχειρηματικότητας είναι πλέον μονόδρομος για την Δυτική Μακεδονία. Με έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας όπου όλοι  οι φορείς παρέχουν συμπληρωματικές υπηρεσίες προς όλους αδιακρίτως τους επιχειρηματίες μπορούν να ξεπεραστούν τόσο τα αρχικά εμπόδια που προκύπτουν κατά την έναρξη και τα πρώτα χρόνια λειτουργίας των επιχειρήσεών όσο και οι προκλήσεις των επόμενων χρόνων της δραστηριοποίησής τους. Δύναται παράλληλα η ευκαιρεία να αντιμετωπιστεί δυναμικά το μεγάλο για την περιοχή πρόβλημα της ανεργίας. Το πρόγραμμα ENTREDI, Επιχειρηματική Ποικιλομορφία, έχει την πλήρη υποστήριξη της Συνέλευσης των Περιφερειών της Ευρώπης (Assembly of the European Regions).


Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης που αφορά στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού στήριξης της επιχειρηματικότας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως αποτέλεσμα του Ευρωπαικού προγράμματος ENTREDI. Το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης είναι αποτέλεσμα συνεχούς ανταλλαγής  εξειδικευμένων πληροφοριών με τους Ευρωπαίους Εταίρους για τη μεταφορά και την εφαρμογή μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας όπως αυτοί εφαρμόζονται με επιτυχία σε άλλες Ευρωπαικές Περιφέρειες.

Καλούμε όλους τους φορείς της Περιφέρειας να συνδράμουν στη συζήτηση και να δηλώσουν τις υπηρεσίες που μπορούν να παρέχουν για να στηρίξουν τα στάδια της επιχειρηματικότητας σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια «ομπρέλα» στήριξης για όλους τους επιχειρηματίες.

Προσδοκούμε σε μια ζωντανή και αποδοτική συζήτηση με στόχο την ουσιαστική και ολοκληρωμένη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία.

Με εκτίμηση.

Καθηγητής Ιωάννης Μπακούρος, Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνολογίας MATER Lab, ΠΔΜ

Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα, Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνολογίας MATER Lab, ΠΔΜ
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This