Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Η υποψηφιότητα του κ. Martin Schulz ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι (6-10-2013) σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στις Βρυξέλλες.

Κατά τη συνέντευξη τύπου, ο κ. Schulz δήλωσε ότι νιώθει «τιμή και ταπεινότητα για την εμπιστοσύνη και την στήριξη του ΕΣΚ» και υπογράμμισε ότι βλέπει το γεγονός αυτό ως την αρχή μιας στενής συνεργασίας με τα κόμματα-μέλη του ΕΣΚ και τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους. «Θα ταξιδέψω σε όλες τις χώρες των κομμάτων-μελών του ΕΣΚ για να ακούσω τις ανησυχίες και τις ιδέες τους», είπε ο κ. Schulz, προσθέτοντας ότι πολλοί είναι απρόθυμοι να εμπλακούν σε αυτή τη διαδικασία.

«Κάποιοι λένε ότι η Ευρώπη “δεν έχει ανάγκη από ένα πρόσωπο που να μπορούν να το ψηφίζουν οι λαοί", ή ότι “η Επιτροπή δεν θα έπρεπε να πολιτικοποιείται"», είπε ο κ. Schulz. Και πρόσθεσε: «Για τις ενστάσεις αυτές έχω πολύ απλές απαντήσεις. Εκατομμύρια πολιτών της ΕΕ που έχουν υποστεί τις συνέπειες (της κρίσης) γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη πολιτικοποιηθεί εδώ και καιρό κι ότι δυστυχώς ακολουθεί την πολιτική των ελίτ. Ήρθε η ώρα λοιπόν να επανασυνδεθούν οι θεσμοί της ΕΕ με τους λαούς της ΕΕ. Και ήρθε η ώρα να κτίσουμε μια Ευρώπη στην οποία οι λαοί να μπορούν να επενδύσουν επειδή γνωρίζουν ότι και η Ευρώπη επενδύει σε αυτούς. Ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε ξανά την Ευρώπη να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών είναι πρώτα απ’ όλα να εμπλακούν οι ίδιοι οι πολίτες στη διαδικασία αυτή».
«Τον Φεβρουάριο του 2010 μόλις 488 Ευρωβουλευτές ψήφισαν για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Πρόεδρό της. Το 2014 θέλω να εκφραστούν 390 εκατομμύρια πολίτες», τόνισε ο κ. Schulz.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου, το λόγο πήρε ο προεδρεύων της Ομάδας Εργασίας του ΕΣΚ για την Κοινή Υποψηφιότητα του 2014, κ. Ruairi Quinn, ο οποίος είπε ότι είναι υπερήφανος που ηγήθηκε της ομάδας που σχεδίασε την διαδικασία επιλογής του κοινού υποψηφίου. «Το 2009 δεσμευτήκαμε ότι θα προτείνουμε έναν δημοκρατικά επιλεγμένο υποψήφιο. Σήμερα κάναμε ένα τεράστιο βήμα. Και τώρα πρέπει να επενδύσουμε σε αυτόν και να συνεργαστούμε με τα κόμματα-μέλη ώστε να ευαισθητοποιήσουμε την εκλογική μας βάση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μεταδώσουμε μια ανανεωμένη αίσθηση συνευθύνης και συμμετοχής στους ψηφοφόρους», τόνισε ο κ. Quinn.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES)

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This