Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

6η Μαρτίου Εθνική Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό
2 - 9 Μαρτίου 2015 Εβδομάδα Κινητοποίησης από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό (συμμετέχουν 19 οργανισμοί από συνολικά 13 κράτη της Ε.Ε.), για μία ακόμα χρονιά, υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης παιδιών και ενηλίκων για το Φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού.

Στόχος του Οργανισμού δεν είναι μόνο η ενημέρωση για το φαινόμενο αλλά και η πρόταση λύσεων τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και αντιμετώπισης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση, καταρχήν των παιδιών, το σύνολο των δυνάμεών του θέλοντας έτσι να τα προσεγγίσει με τα μέσα που τα ίδια χρησιμοποιούν, την τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον εθελοντισμό.

Αναλυτικότερα:

● Το YouSmile, η δράση των μαθητών-εθελοντών του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (http://www.yousmile.gr/) θα φιλοξενεί διαδικτυακές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές από εφήβους με θέμα το Σχολικό Εκφοβισμό

● Στο site του Οργανισμού και στα social media θα αναρτώνται άρθρα Ψυχολόγων, έρευνες, προσωπικές ιστορίες και στοιχεία αναφορικά με το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού

● Εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων του Οργανισμού μας θα υλοποιεί -στοχευμένες στο φαινόμενο- διαδραστικές παρεμβάσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά

● Ο «Οδυσσέας», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας θα βρεθεί στο Δήμο Πειραιά. Ο «Οδυσσέας» θα βρίσκεται στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από τις 5 έως και τις 12 Μαρτίου και ώρες 9πμ-9μμ, στελεχωμένος με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού από το οποίο θα πραγματοποιούνται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και το ευρύ κοινό παρεμβάσεις για το Σχολικό εκφοβισμό.

● Θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στις 5 Μαρτίου 2015 και ώρα 11π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με αφορμή την Εθνική Ημέρα ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό. Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου θα ανακοινωθούν σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τον Σχολικό Εκφοβισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Παρακολουθήστε το spot που υλοποίησαν οι YouSmilers, μαθητές εθελοντές του Οργανισμού μας εδώ.

Περισσότερα (άρθρα, spots, στοιχεία) στο site του οργανισμού: www.hamogelo.gr

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Νάταλι Καρακιουλάφη
Τηλ. 210-3306140
press@hamogelo.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This