Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009
Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για το ηλεκτρονικό βιβλίο αποτελεί σημαντική πολιτική πρόταση. Καποιος μπορεί να πει οτι θα μας σώσει η τεχνολογία και οτι αυτό είναι το πρόβλημα μας; Και όμως, με το ηλεκτρονικό βιβλίο ξεφεύγουμε απο τα τετριμμένα και περνάμε σε έναν άλλο τρόπο σκέψη, πιο σύγχρονο, έναν τρόπο σκέψης που να συμβαδίζει με την εποχή μας. Πολλοί έχουμε πει πως αυτή η στείρα γνώση που διδασκόμαστε στο σχολείο πρέπει να σταματήσει και ένας νέος τρόπος διδασκαλίας, ένας σύγχρονος τρόπος θα πρέπει να το αντικαταστήσει. Ακριβώς αυτό προτείνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες των νεων τεχνολογιών και του internet αφήνουμε στην άκρη την στείρα γνώση και περνάμε στην κριτική σκέψη και στην δημιουργικότητα. Αυτό το βιβλίο που ενσωματώνει τόσα βιβλία μπορεί να λειτουργήσει ως ο οδηγός για την γρήγορη ανεύρεση πληροφοριών. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει οτι μας απαλλάσσει απο τις γνώσεις. Θα μπορεί ομως να διαλέξει ο καθένας αυτό το βιβλίο που θέλει και να βρει πληροφορίες συγκεκριμένα γι αυτό που ψάχνει. Έτσι περνάμε στα ουσιαστικά πράγματα που θα πρέπει να ξέρει κανείς και με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών να τις αναπτύξει περισσότερο.
Δείτε το όλο το video της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στη βουλή για την παιδεία:




Συγκεκριμένα για το ηλεκτρονικό βιβλίο:

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This