Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011


Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους, του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού, για την δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους. Οι "μικροί" πρωταγωνιστές της ταινίας μας λένε μεγάλες αλήθειες. Αφιερώστε δέκα λεπτά απο το χρόνο σας για να το παρακολουθήσετε. Αξίζει.
Επιγραμματικά για την ταινία:

Ταινία μικρού μήκους 11 λεπτών- «Μη θολώνεις τα νερά»
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η ταινία έχει σαν θέμα το νερό.
Αρχίζει με εικόνες των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας που αγαπούσαν και σέβονταν το νερό. Εμείς σήμερα;

Τα παιδιά επισκεπτόμενα μέρη του τόπου μας (λίμνη και πηγή) βλέπουν ότι υπάρχουν πολλά νερά. Θα υπάρχουν όμως και αύριο; Τότε αρχίζει η ιστορία της γιαγιάς Ελευθερίας που ζει το έτος 2061. Στην εποχή αυτή τα νερά έχουν ελαττωθεί πολύ και η γιαγιά αναπολεί την εποχή που ήταν παιδί, το 2011, όταν τα νερά στο Βελβεντό ήταν πλούσια. Και η ιστορία της γιαγιάς Ελευθερίας τελειώνει με τη φράση «Θέλετε η ιστορία μας να βγει αληθινή; Ασφαλώς και όχι» . Για να γίνει αυτό τα παιδιά παρουσιάζουν διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε οικονομία στο νερό. Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα νερά του τόπου μας σε αντίθεση με τόπους ξηρασίας και με το ερώτημα «Θέλεις αυτό; Ή αυτό».

Ακολουθεί ο χορός στη λίμνη με συνθήματα για την αξία και την προστασία του νερού και τέλος όλα τα παιδιά μπροστά στο σχολείο με το πανό και το σύνθημα «Νερό- πηγή ζωής».
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This