Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012
Οι εκλογές της 17 Ιούνη αποτελούν κομβικό σημείο και ιστορική εξέλιξη για την χώρα μας. Η παγκόσμια οικονομική κρίση, που εξελίσσεται σε πολιτική και κοινωνική, πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους ευθύνης. Οι πολίτες στις 6 Μαΐου έδωσαν το μήνυμα τους, που δεν είναι άλλο από την απαίτηση τους να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο.

Το να κάνεις πολιτική με συνθήματα και να επιμένεις στο λαϊκισμό, είναι εύκολο. Το να δώσεις όμως συγκεκριμένες ρεαλιστικές λύσεις είναι επίπονο, αλλά και αναγκαίο. Αυτόν τον δεύτερο δρόμο ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Τον δρόμο της παραμονής στην Ευρώπη και στο Ευρώ, τον δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών, που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Ακούμε καθημερινά, από όλα τα κόμματα, πως θα διαπραγματευτούν τους όρους του μνημονίου, ακόμα και από αυτά που μέχρι χθες το δαιμονοποιούσαν. Η αλήθεια όμως είναι: πως το μνημόνιο τελεί υπό συνεχή διαπραγμάτευση και πως σήμερα, ύστερα από τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, βρισκόμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση και μπορούμε να έχουμε περισσότερες επιλογές. Πρώτιστος στόχος είναι η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής, χωρίς όμως να καθυστερούμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Η σημερινή νεολαία, η δική μας γενιά, δεν θέλει να συνεχίσει με την λογική του παραλόγου. Γνωρίζουμε πως οι προηγούμενες γενιές κάνανε άλματα, προς όφελος όλων μας, αλλά δυστυχώς ταυτόχρονα άφησαν άλυτα χρόνια προβλήματα, με αποτέλεσμα σήμερα να αντιμετωπίζουμε αυτό το αδιέξοδο. Η μόνη λύση είναι να προχωρήσουμε εμπρός με νέους όρους - διαφορετικές τακτικές.

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι η μόνη δύναμη αυτή τη στιγμή που ζητά κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και που θέτει το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, δίνοντας ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που με ασφάλεια και προοπτική μπορεί να φέρει την ανάπτυξη.

Σε αυτές τις εκλογές ενημερωνόμαστε, σκεφτόμαστε, αποφασίζουμε.

Δημήτρης Ζιούζιος
Υπ. Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Π.Ε. Κοζάνης

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This