Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Στη δωρεάν διάθεση ξυλοκάρβουνου και στην οργανωμένη καυσοξύλευση για ατομικές ανάγκες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων–Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Πρόκειται για τις πρωτοβουλίες του Δήμου που στοχεύουν στην ενίσχυση αδύναμων οικονομικά οικογενειών, δημοτών και κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης σε μία περίοδο που παραμένει ιδιαίτερα υψηλή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Επισημαίνοντας την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε σημαντική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην αύξηση του επιδόματος θέρμανσης ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού αναφέρθηκε στις δύο ενέργειες του Δήμου που στοχεύουν, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, στην ανακούφιση οικογενειών και δημοτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα θέρμανσης την χειμερινή περίοδο.

Ποσότητα 800 περίπου τόνων ξυλοκάρβουνου θα διατεθεί δωρεάν μετά και τη σχετική συμφωνία του Δήμου με τις δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ΜΕΤΕ Α.Ε. και ΛΑΡΚΟ. Ήδη έχουν κατατεθεί οι σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων και από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με βάση πάντα εισοδηματικά κριτήρια, θα ενισχυθούν περίπου 600 οικογένειες. Η παραπάνω ποσότητα ισοδυναμεί περίπου σε 270 τόνους πετρελαίου και αντίστοιχο όφελος για την τοπική κοινωνία περίπου 370.000€

Για τους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων του Δήμου έχει προβλεφθεί και έχει γίνει η σχετική διαδικασία σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία, η οργανωμένη καυσοξύλευση περίπου 5.000 τόνων ξύλων για ατομικές ανάγκες. Οι δικαιούχοι επωμίζονται με το κόστος ξύλευσης ~45€ ανά τόνο που γίνεται από ειδικά συνεργεία. Η συγκεκριμένη ποσότητα είναι ισοδύναμη περίπου με 1700 τόνους πετρελαίου και το όφελος περίπου 2.300.000€. Αναφερόμενος στις παραπάνω πρωτοβουλίες ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε ότι ανακουφίζουν σε κάποιο βαθμό τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δεν αποτελούν όμως λύση στο σοβαρό ζήτημα της θέρμανσης στη δύσκολη χειμερινή περίοδο που αντιμετωπίζει γενικότερα η Δυτική Μακεδονία.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This