Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Oριοθέτησε τη δική σου περιοχή όπου τα βασανιστήρια δεν είναι ανεκτά!

Με έναν τρόπο απλό και δημιουργικό μπορείς να προωθήσεις τα ανθρώπινα δικαιώματα και να καταπολεμήσεις τα βασανιστήρια.

Μπες στο www.amnesty.org.gr/notorturehere, τύπωσε τη δική σου σημαία, και βάλε την στο χάρτη
στέλνοντας το μήνυμα "Εδώ δεν δεχόμαστε βασανιστήρια"!

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας ξεκίνησε τη δράση "Εδώ δεν δεχόμαστε βασανιστήρια" στις 11 Σεπτεμβρίου 2007 για να εναντιωθεί όχι μόνο στα βασανιστήρια αλλά και στη λογική πως τα βασανιστήρια μπορούν να μας κάνουν πιο ασφαλείς...

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 οι Η.Π.Α μαζί με τους συμμάχους τους εξαπέλυσαν τον επονομαζόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» με τη λογική πως μια κυβέρνηση έχει το "δικαίωμα" βασανίσει στο όνομα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ασφάλειας.
Εκατοντάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες και χωρίς δίκη, στις φυλακές του Άμπου Γκράιμπ, του Γουαντάναμο και σε άλλες μυστικές φυλακές όπου τα βασανιστήρια είναι συνήθης τακτική.

Κυβερνήσεις σε όλον κόσμο, μεταξύ των οποίων και πολλές ευρωπαικές, χρησιμοποιήσαν το φόβο των ανθρώπων για την τρομοκρατία για να υπονομεύσουν θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες. Τα βασανιστήρια και η κακομεταχείριση υπήρχαν σε μεγάλη έκταση και πριν τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας". Τώρα βρίσκουν περισσότερο έδαφος για να χρησιμοποιούνται σε κάθε λογής "υπόπτους" ή "επικίνδυνους" στο όνομα της ασφάλειας.

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε πως η απαγόρευση των βασανιστηρίων δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Τα βασανιστήρια δεν μπορούν να σταματήσουν την τρομοκρατία. Τα βασανιστηρία είναι τρομοκρατία.

Κάνε την αντίρρηση σου πράξη - Βάλε τη σημαία σου στο www.amnesty.org.gr/notorturehere

Με ακτιβιστικούς χαιρετισμούς,
Τμήμα Δράσης
Διεθνής Αμνηστία
Ελληνικό Τμήμα

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This