Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007
Οι κλιματικές αλλαγές έχουν ήδη γίνει αισθητές σε όλο τον κόσμο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα η οποία συνεχώς αυξάνεται. Οι κύριοι παράγοντες που επιδρούν στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι :
  1. Πυρκαγιές και κυρίως η μείωση των δασων.
  2. Τα καυσαέρια των οχημάτων και των βιομηχανιών.
  3. Η αλόγιστη καύση πετρελαίου και άνθρακα κυρίως στις βιομηχανικές χώρες.
  4. Η αυξανόμενη χρήση λιπασμάτων
Στην τελευταία συνδιάσκεψη που έγινε απο τον ΟΗΕ στο Μόντρεαλ του Καναδά με θέμα τις κλιματικές αλλαγές, στην οποία επιτεύχθηκε η συμφωνία της μείωσης των χημικών ουσιών οι οποίες συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σε αυτή τη κατεύθυνση συμφώνησαν για πρώτη φορά και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής !!!

Το περιβάλλον πρέπει να το προσέξουμε για να έχουμε. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας ένα καθαρότερο περιβάλλον με παρόν και καλύτερο μέλλον. Στην περιοχή της Κοζάνης οπου λειτουργούν τα εργοστάσια της ΔΕΗ έχει υποστεί την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή τόσο απο τους ρύπους των εργοστασίων όσο και απο τις αποψιλώσεις που γίνανε. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή μέριμνα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή. Οι παλιές μονάδες δεν αντικαταστήθηκαν ποτέ με νέες οι οποίες θα μείωναν την παραγωγή ρύπων και θα δίνανε μια ανάσα σε ολόκληρη την περιοχή.

Οι λύσεις που υπάρχουν ωστε να μειωθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου :
  1. Η σταδιακή χρήση των ήπιων μορφών ενέργειας (από τον ήλιο τον άνεμο την γεωθερμία και την ασφαλή χρήση της πυρηνικής ενέργειας).
  2. Οι τεχνολογικές βελτιώσεις στην ήδη υπάρχουσα βιομηχανία με στόχο την μείωση της σπάταλης και της καταναλωτικής μας μανίας.
  3. Η υπακοή στους νόμους και περιορισμούς κατανάλωσης της ενέργειας που επιβάλει η πολιτεία (στην κυκλοφορία-χρήση καυστήρων-προστασία δασων-στην λειτουργία των εργοστασίων.)

Ιδιαίτερα για την δική μας περιοχή θα πρέπει να παρθούν μέτρα τόσο για το περιβάλλον όσο και την ανεργία. Γνωρίζουμε πως η καύση του λιγνίτη συμβάλλει στη ρύπανση του περιβάλλοντος και πρέπει να μειωθεί η χρήση του για παραγωγή ενέργειας. Στην περιοχή όμως της Κοζάνης μέχρι τώρα η ΔΕΗ ήταν αυτή που έδινε "φαγητό" σε πολλές οικογένειες. Τώρα που πρέπει να περιοριστεί η δράση της λογικό είναι να μειωθούν και οι θέσεις απασχόλησης και να αυξηθεί κι αλλο (!!!) η ανεργία !!! Μήπως θα έπρεπε να δούν καλύτερα την περιοχή μας η οποία καταστράφηκε οικολογικά απο τη ΔΕΗ και να μείνει ακόμη και τώρα το ενεργειακό κέντρο της χώρας; Τόσα χρόνια που ζούσαμε και θα ζούμε υπο τις καμινάδες της ΔΕΗ δεν μετράνε για κάποιους; Εμείς λέμε εδω και αρκετά χρόνια ΝΑΙ στις νέες μορφές ενέργειας επειδή εμεις καταλαβαίνουμε και ζούμε καθημερινά το τι θα πεί καυσαέριο. Όμως θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σχέδια της κυβέρνησης ωστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης σε ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Αυτό το αξίζουμε !!!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This