Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας απο την ημέρα των βουλευτικών εκλογών και στο ΠΑΣΟΚ οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις δίνουν και παίρνουν για το ποίος θα πρέπει να είναι στο τιμόνι του Κόμματος. Το αρνητικό είναι πως η όλη "διαμάχη" γίνεται για τα πρόσωπα και όχι για τις πολιτικές που υπόσχεται οτι θα ακολουθήσει ο κάθε υποψήφιος.
Το πρόβλημα που έχει το ΠΑΣΟΚ και έχασε αυτές τις εκλογές, είναι καθαρά πολιτικό. Σε αυτό που πρέπει να κινηθούν οι υποψήφιοι όσο και τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν για τον πρόεδρο του κινήματος δεν θα πρέπει να "κολλήσουν" τόσο στα πρόσωπα αλλα στις πολιτικές τις οποίες πρεσβεύουν και στο όραμα που δίνει ο κάθε ένας υποψήφιος για το ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειαζόμαστε κάποιον πρόεδρο μόνο και μόνο για να κερδίσει στην επόμενη αναμέτρηση τον κύριο Καραμανλή. Εαν δεν υπάρχει ουσία και δεν τεθούν κάποιοι στόχοι και πολιτικές για το ίδιο το κίνημα τότε τι να την κάνουμε την εξουσία; Το ΠΑΣΟΚ δεν διψά για την εξουσία. Δεν θέλουμε την εξουσία για την εξουσια αλλα την θέλουμς επειδή έχουμε να δώσουμε πολλά σε αυτόν τον τόπο.
Ο καθένας που θα ψηφίσει πρέπει να αναλογιστεί ποιο είναι το ΠΑΣΟΚ που θέλουμε και όχι αποκλειστικά ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο θα κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές. Σε αυτές τις εσωκομματικές διαδικασίες δεν εκλέγεται απλά ο πρόεδρος του κινήματος αλλα χαράζεται η πολιτική και η στρατηγική που θέλουμε να ακολουθήσει το κόμμα μας τα επόμενα χρόνια. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Όμως και το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει. Μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν θα μπορούσε να μείνει σε πολιτικές του παρελθόντος. Αυτό είναι και ένα απο τα στοιχεία που μας κάνει να διαφέρουμε απο την συντηριτική δεξιά η οποία συνεχίζει πάντα με τους ίδιους ρυθμούς και τις ίδιες ιδέες.
Όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε πολλά αλλα κάναμε και αρκετά λάθη ως φυσικό επακόλουθο της μεγάλης παραμονής μας στην εξουσία. Τώρα καλούμαστε να τα θέσουμε όλα επι τάπητος χωρίς φόβο και πάθος, να δούμε τα θετικά αλλα και τα αρνητικά και τελικά να καταλήξουμε ποιος πραγματικά θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος αυτής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Πρέπει να διαλέξουμε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο γνωρίζει πως θέλει την αλλαγή κάποιων στελεχών και το οποίο θα είναι ανοιχτό στήν κοινωνία ή ένα κόμμα το οποίο θα συνεχίσει να πορεύεται με παρελθοντικές τακτικές για να καταλάβει τα χαμένα ανάκτορα. Το πρόβλημα είναι καθαρα πολιτικό και ως νέος άνθρωπος δεν μπορώ παρά να διαλέξω την πολιτική της αλλαγής, της ανατροπής και της ρήξης. Χρειαζόμαστε ένα κόμμα το οποίο θα αφουγκράζεται την γνώμη του λαού, θα είναι κοντά στον πολίτη και στα προβλήματα του. Το κάθε μέλος θα μπορεί να έχει λόγο και να ακούγεται μέσα απο τις διαδικασίες. Χρειαζόμαστε ένα κόμμα το οποίο να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη κοινωνία. Αυτό είναι που πρέπει να ψηφίσουμε.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This