Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Τι έγινε την Δευτέρα στις 22/10/2007;

Στο διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δευτέρας (το οποίο έγινε με την πρωτοβουλία του συντονιστή αυτής) για το οποίο έγινε τόσο ντόρος, μπορώ να πω μιας και βρισκόμουνα εκεί πως έγκειται τόσο στην αντιπαράθεση Παπανδρέου-Βενιζέλου αλλά σε μια χρόνια κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή. Το κακό είναι πως η αντίδραση του συντρόφου Κουκουλόπουλου, ο οποίος είναι εκλεγμένος δήμαρχος Κοζάνης από το 1990 (συνέχεια) και ο οποίος απολαμβάνει πάνω από το 50% των ψηφοφόρων, αντέδρασε υπερβολικά στα πυρρά που δέχθηκε από συντρόφους ώς καθεστωτικός.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω σε αυτά τα χρόνια που πέρασαν (17 τον αριθμό) πόσα νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκαν μέσα από το δημοτικό συμβούλιο;
Ποίος νέος άνθρωπος θα μπορούσε να αναλάβει την δημαρχεία της Κοζάνης στη μετά Κουκουλόπουλου εποχή;
Κάποιοι δήλωσαν (όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος) πως δεν άνηκε ποτέ σε ομάδες. Δηλαδή θέλουν να μας πουν πως ήταν πρόεδρος τη ΚΕΔΚΕ για 8 χρόνια χωρίς να έχει κάποιον μηχανισμό από πίσω; Αν ισχύει αυτό τότε πρέπει οπωσδήποτε να κατέβει για πρόεδρος κόμματος ή να ιδρύσει το δικό του κόμμα.

Δεν θέλω να κάνω κριτική στον σύντροφο Κουκουλόπουλο αφού γνωρίζουμε ότι έπραξε πολλά για τον δήμο και αγωνίστηκε κάποτε για το ίδιο το κόμμα. Αλλά υπάρχουν και πράγματα πίσω από τις κουρτίνες τα οποία οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Τουλάχιστον ας είμαστε ειλικρινείς. Και εγώ αγωνίστηκα για να γίνει ξανά δήμαρχος από τη στιγμή που πήρε το χρίσμα από το ίδιο το κόμμα.

Παρ' όλα αυτά έπρεπε να πράξει ως δήμαρχος Κοζάνης και μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και να αποφύγει τις ακρότητες, τόσο αυτός όσο και οι θερμοί υποστηρικτές του. Κόντρες γενικά στο ΠΑΣΟΚ συμβαίνουν πολλές λόγω της πολυτασικότητας ή της σύνθεσης (που ορισμένοι θέλουν να λένε) μέσα στο κόμμα. Παντού υπάρχουν αυτά και αλίμονο αν δεν υπήρχαν !!! Αυτό είναι η δημοκρατία. Δεν μπορούμε όλοι να συμφωνούμε. Μπορούμε όμως να εκθέτουμε τις απόψεις μας ελεύθερα αλλα και να ακούμε !!! Το να αφαιρείς το λόγο επειδή δεν σου αρέσει η άποψη κάποιου θεωρείται από μόνη της καθεστωτική στάση.

Πολλοί παραδέχονται πως η όλη διαδικασία ήταν λάθος. Σε αυτό πιστεύω και εγώ. Δεν υπήρχε συγκεκριμένο πλαίσιο στο οποίο θα έπρεπε να αναφερθούμε και να συζητήσουμε. Ο καθένας έλεγε ότι ήθελε!!! Άρα μπορούσε και ο σύντροφος Γαϊτανης να πει την δική του προσωπική άποψη. Όπως κάποιοι σύντροφοι λέγανε για τον Παπανδρέου και το Βενιζέλο. Κανείς δεν διέκοψε αυτούς...

Το πρόβλημα το ΠΑΣΟΚ είναι πως κάποιοι πιστεύουν πως είναι πού ψηλά και δεν μπορούν πλέον να ακούν την κριτική που τους ασκείται. Όταν έχει δικαιώματα έχεις περισσότερες υποχρεώσεις και κυρίως στην πολιτική σκηνή. Αυτό πρέπει να το παραδεχτούν και να το καταλάβουν όλοι όσοι ασκούν εξουσία (απο τον κοινοτάρχη μέχρι τ0ν πρωθυπουργό).

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This