Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 9 Απριλίου 2009
Η νέα διαδικτυακή πύλη wmm.gr δημιουργήθηκε απο το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Κοζάνης δίνει τη δυνατότητα σε εμπόρους και βιοτέχνες του Νομού Κοζάνης και όχι μόνο, να προβάλουν τα προϊόντα και της υπηρεσίες τους. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το 3ο ΚΠΣ, στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας»και έφτασε 200.000€ !!! Μπορεί κάποιος έμπορος να "στήσει" το δικό του ηλεκτρονικό μαγαζί μέσα στο portal με την βοήθεια του ΕΒΕ, να κάνει ηλεκτρονικές δημοπρασίες (e-auctions), επιχειρηματικός οδηγός (με αναζήτηση εταιρειών κατά κλάδο), έχει forum και επιχειρηματική πληροφόρηση (ευκαιρίες, συνεργασίες, χρηματοδοτήσεις).
Παρ' όλα αυτά έχει γίνει εδώ και αρκετά χρόνια η συγκεκριμένηπρόταση αλλα έμενε μονο στην κουβέντα. Επίσης το portal έχει αρκετά αρνητικά στοιχεία πέρα απο τα θετικά που προαναφέρθηκαν. Πρώτα απο ολα είναι ήδη παρα πολύ αργό (φανταστείτε τι θα γίνει αν γεμίσει με πληροφορία), υστερεί σε γραφικά/εμφάνιση (το οποίο βέβαια δεν είναι τοσο δρματικό). Επίσης για τις online συναλλαγές απαιτείται ssl (δλδ https) πιστοποιητικο απο τη verisign ή την CAcert. Τέλος, κατα τη γνώμη μου, τα χρήματα που δαπανήθηκαν ήτανε υπέρογκα σε σχέση με το αποτέλεσμα.
Ελπίζω οι έμποροι και βιοτέχνες της περιοχής να ανταποκριθούν και να χρησιμοποιήσουν τις νέες δυνατότητες που τους παρέχουν τα ηλεκτρονικά μέσα ωστε να έχουν αυτοί αλλα και ο τελικός καταναλωτής μεγαλύτερο κέρδος.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This