Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

H Παγκόσμια Ημέρα της Γής γιορτάζεται κάθε χρόνο απο τις 22 Απριλίου του 1970 και η οποία καθιερώθηκε απο τον Γκάιλορντ Νέλσον γερουσιαστή των ΗΠΑ με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Το 1970 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους ζητώντας μέτρα και σεβασμό για το περιβάλλον με στόχο να κινητοποιήσουν ανθρώπους, κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και οργανισμούς για έναν καθαρότερο πλανήτη. Είχαν συνειδητοποιήσει οι άνθρωποι το κακό που κάνανε στον πλανήτη με την εντατικοποίηση της παραγωγής.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γής αν και ξεκίνησε απο την Αμερική εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και γιορτάζεται σε κάθε γωνιά του. Το αρνητικό είναι οτι οι αμερικανοί μείναμε μόνο στο να γιορτάζουν τέτοιες μέρες και δεν πήραν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος όπως όφειλαν. Βέβαια με τον πρόεδρο Ομπάμα βλέπουμε μια άλλη στάση των ΗΠΑ απέναντι στα περιβαλλοντικά ζητήματα και ελπίζουμε να δράσουν πραγματικά προς όφελος της Γης, προς όφελος όλων μας, γιατί αυτά τα ζητήματα δεν γνωρίζουν σύνορα και πατρίδες και δεν αντιμετωπίζονται μόνο απο μια μερίδα ανθρώπων. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις μεγάλες χώρες που μέχρι στιγμής μείναν με σταυρωμένα τα χέρια προς χάριν του κέρδους.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This