Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 24 Απριλίου 2009
Ο σάλος που προκλήθηκε σε ολόκληρη την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής Κοζάνης σχετικά με τον παπά-Αρχιμανδρίτη που ιερουργούσε στο Βατερό Κοζάνης. Θα κάνω μια μικρή αναφορά στο τι συνέβη. Κατα τη Μεγάλη Παρασκευή, στην αποκαθήλωση του Ιησού, ο παπάς ζήτησε απο ενα 16 χρονο παιδί να κατεβεί στο υπόγειο της εκκλησίας με την πρόφαση να τον βοηθήσει σε κάτι. Και ενώ το παιδί κατέβηκε με όλη την καλή θέληση ο παπάς μπήκε και κλείδωσε την πόρτα και αυνανίστηκε μπροστά το παιδί ζητώντας του να κάνει το ίδιο και αφού "τελείωσε" είπε στο παιδί να μείνει μεταξύ τους !!! Φανταστείτε πως ένιωσε το παιδί....

Ευτυχώς η πολιτεία αντέδρασε άμεσα αλλα δυστυχώς όχι και η εκκλησία... Δεν έγραψα τίποτα όλο αυτό το διάστημα περιμένοντας την αντίδραση της εκκλησίας και του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης που ακόμη δεν την βρίσκω ικανοποιητική μιας και ο παπάς κατηγορείται για κακούργημα. Ο Μητροπολίτης αφήνει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο αθώωσης του παπά. Σε αυτό το σημείο όμως θα ήθελά να παραθέσω πω υπάρχουν και άλλα περιστατικά παρόμοια στα οποία πρωταγωνιστησε ο ίδιος παπάς και που δεν θέλουν κάποια παιδιά να καταθέσουν στην αστυνομία. Επίσης, ο συγκεκριμένος δεν φημίζεται για την ενάρετη ζωή του, ούτε πρίν χειροτονηθεί αλλά ούτε και αργότερα.

Η εκκλησία έπρεπε άμεσα να πάρει θέση και να δείξει οτι τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να υπάρχουν σε αυτή αμαυρώνοντας την οποιαδήποτε προσπάθεια για να πλησιάσει την νεολαία αλλα και τον υπόλοιπο κόσμο. Δυστυχώς για άλλη μια φορά η εκκλησία μας απογοήτευσε... ( να τονίσω πως μας απογοήτευσε η εκκλησία και όχι η θρησκεία, και εαν ειναι και αυτοί ανθρωποι το καταλαβαίνουμε και εμεις αλλα δεν μπορούν να πράττουν τέτοιες άνομες πράξεις και να λέγονται παπάδες-αρχιμανδρίτες-εξομολογητές και η εκκλησία να κάθεται ως απλός θεατής)
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This