Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009
Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με τον κανονισμό καθαριότητας 2009 του δήμου Κοζάνης και κυρίως για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Μπορείτε να δείτε εδώ τον κανονισμό (ευχαριστώ το kozan.gr που τον βρήκε και τον ανάρτησε το διαδίκτυο).
Διαβάζοντας λοιπόν τον κανονισμό θα συμφωνήσω στην λογική η οποία τον διέπει, αλλα διαφωνώ με την καταβολή προστίμου. Φυσικά και πρέπει να προσέχουμε πως και πότε να βγάζουμε τα σκουπίδια μας στου κάδους, φυσικά και δεν πρέπει να αφήνουμε δίπλα απο τον κάδο τα σκουπίδια όταν αυτός είναι γεμάτος αλλα πρέπει να πηγαίνουμε στον πλησιέστερο κάδο, σαφώς και πρέπει να κρατάμε σε δικό μας χώρο τα σκουπίδια όταν για κάποιο λόγο δεν μπορεί το απορριμματοφόρο να τα συλλέξει. Απο την άλλη όμως πρέπει και ο δήμος να έχει ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής τους ανάλογους κάδους, να επισκευάζει ή αντικαθιστά τους χαλασμένους κάδους.
Πιστεύω πως με τα πρόστιμα δεν κερδίζουμε κάτι εαν δεν καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες πως εφαρμόζοντας τον κανονισμό καθαριότητας ωφελούμαστε όλοι μας, και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας. Χωρίς τους πολίτες όλοι οι νόμοι και τα πρόστιμα αποτελούν ανούσιες προτάσεις, με τη συμμετοχή όλων μας όμως μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να απαιτούμε ολοένα και περισσότερα απο την πολιτεία.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κάθε δημότης,πρέπει να πληρωνει για να έχει οικολογικη συνείδηση?Δυστυχώς ετσι φαινεται.πιστέυω οτι η επιβολη προστίμου σύμφωνα με τον κανονισμό του Δήμου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης δεν θα βοηθήσει στην καθαριότητα της πόλης μας, απλά ισώς τα οικονομικα του Δήμου.Αλλες ειναι οι προτάσεις για να αποκτήσουμε σεβασμό στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε!