Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης "Γέφυρα Ζωής" για τα βλαστοκύτταρα και τη δωρεά οργάνων σας παραθέτω κάποιους συνδέσμους σχετικά με τα βλαστοκύτταρα μιας και ολοένα και περισσότερες γυναίκες σκέφτονται να τα κρατήσουν (η διδικασία αποθήκευσης των βλαστοκυττάρων γίνεται κατα τη διάρκεια της γέννας). Στη Θεσσαλονίκη έχει δημιουργηθεί εδώ και ένα χρόνο στο νοσοκομείο Παπανικολάου δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων στην οποία κατόπιν συνεννόησης με τον γυναικολόγο μπορεί κανείς να τα δώσει. Για την Κοζάνη θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης στα τηλέφωνα 24610-38177 & 6977337561 καθώς μπορείτε να επισκεφθήτε και τη σελίδα του συλλόγου www.seakozanis.gr.

Κατ' αρχήν τι είναι τα βλαστοκύτταρα; Δείτε εδώ και εδώ, ρωτήστε και τον γιατρό σας.
Επειδή έχει γίνει πολύ λόγος σας παραθέτω διάφορα άρθρα που θεωρώ αξιόλογα:

Απο τις ημερίδες που έχω παρακολουθήσει σχετικά με τα βλαστοκύτταρα έχω καταλήξει πως δεν αξίζει κανείς να πληρώνει τις ιδιωτικές τράπεζες για την φύλαξη των βλαστοκυττάρων αλλα να τα δώσει στις δύο δημόσιες τράπεζες στις οποίες δεν χρεώνεστε τίποτα και άμεσα βοηθάτε τους συνανθρώπους σας. Ας μην ξεχνάμε πως τα βλαστοκύτταρα εαν δεν τα αποθηκεύσουμε πετιούνται και πως δεν χρησιμοποιούνται για το ίδιο το άτομο απο το οποίο τα πήραμε. Είναι μια πράξη ανθρωπιάς, είναι ένα δώρο ζωής στο συνάνθρωπο. Αν αναλογιστούμε οτι με 10.000 δότες καλύπτουμε την Ελλάδα στο 100% της ανάγκης σε ομφαλικά μοσχεύματα μπορούμε να καταλάβουμε οτι είναι ένα εύκολο επίτευγμα στο οποίο πρέπει να συμβάλλουμε όλοι.

Η δική μου πρόταση είναι να ενημερώνει το υπουργείο υγείας όλες τις εγκύους με διαφημιστικό υλικό σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό νοσοκομείο ωστε να ενημερωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι νέοι γονείς γύρω απο αυτό το θέμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχουμε τον στόχο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

Σίσσυ είπε...

H apo8hkeush kai fulaksh twn arxegonwn kuttarwn einai mia polu kalh suneisfora stous sunan8rwpous mas pou pasxoun apo kapoies pa8hseis kai ta exoun pragmatikh anagkh.Ta vlastokuttara kata kairous exoun swsei polles an8rwpines zwes kai fronimo einai na uparxei h antistoixh enhmerwsh se oles tis gunaikes wste na parexoun ta vlastokuttara tous,ek twn opoiwn kapoia apo auta 8a diate8oun sto peiramatiko stadio wste na anaptux8oun neoi me8odoi kai na 8erapeutoun polles pa8hseis.

Δημήτρης Ζιούζιος είπε...

Οντως έχουν θεραπευτεί πολλοί συνάνθρωποι μας και μπορούμε να βοθήσουμε και άλλους. Επίσης πολύ σημαντική είναι και η έρευνα που γίνεται σε βλαστοκύτταρα τα οποία δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε κάποιον ασθενή (πολύ σωστή η επισήμανση σου)