Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Η διαρροή 200 τόνων πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου έχει δημιουργήσει διάφορες αντιδράσεις στους πολίτες του Νομού Κοζάνης άσχετα με τις καθησυχαστικές δηλώσεις του νομάρχη. Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να καταλάβουν πως το ήδη το επιβαρυμένο περιβάλλον του νομού μας απο τις δραστηριότητες της ΔΕΗ Α.Ε. και η ανησυχία των πολιτών για την υποβάθμιση του, χρειάζονται έργα και όχι λόγια.
Ακόμη δεν ξέρουμε με βεβαιότητα τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στο περιβάλλον αυτό το ατύχημα αλλα γνωρίζουμε καθημερινά για τους εναέριους ρύπους που παρ' όλες τις δεσμεύσεις για μείωση τους συνεχίζουν να παράγονται με τον ίδιο ρυθμό και χωρίς καμία μέριμνα. Άμεσα θα πρέπει να παρθουν μέτρα για την μείωση των εναέριων ρύπων αλλα και μέτρα ωστε να μην επαναληφθεί τέτοιου είδους ατύχημα. Πρέπει:

- Να γίνονται τακτικά έλεγχοι και μετρήσεις των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εργασιών της ΔΕΗ Α.Ε. και σε συνεργασία με το ΑΕΙ και το ΤΕΙ.

- Να παρθούν προληπτικά μέτρα για όλους τις περιβαλλοντικές μολύνσεις που μπορεί να προκληθούν.

- Να αντικατασταθούν οι παλαιού τύπου ρυπογόνες μονάδες με νέες (αίτημα πολλών ετών).

Το περιβάλλον μας δεν αντέχει αλλο, πρέπει να δράσουμε άμεσα.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This