Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010
Η σημερινή μέρα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής (ή Διεθνής ημέρα κατά του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων). Η κλειτοριδεκτομή είναι ο ακρωτηριασμός των εξωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Είναι μορφή «σεξουαλικού ευνουχισμού» για να υποδηλώσει την απόλυτη υποταγή στον μελλοντικό της σύζυγο.

Παρ' όλο που ζούμε στο 2010 και για κάποιους φαντάζει σαν ιστορία απο το παρελθόν, δυστυχώς ακόμη και σήμερα περίπου τρία εκατομμύρια κορίτσια υπόκεινται σε κλειτοριδεκτομή το οποίο έχει άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία των γυναικών και των κοριτσιών. Φυσικά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και γίνονται μεγάλες προσπάθειες απο Διεθνής οργανισμούς όπως η UNICEF, η Διεθνής Αμνηστία και σήμερα έχει μειωθεί ο αριθμός των γυναικών που υφίστανται αυτό το μαρτύριο το οποίο το βρίσκουμε ακόμη και σήμερα σε μουσουλμανικές - Αφρικανικές χώρες.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η αποτρόπαια πρακτική η οποία έχει τις ρίζες της σε συντηρητικές κοινωνικές αντιλήψεις όπως οτι θα αντιμετωπίσουν ντροπή, κοινωνική περιθωριοποίηση τα κορίτσια και οι οικογένειες τους !!!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This