Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Το τοπικό έθιμο «Κουρμπάνι» γιόρτασαν στον οικισμό της Αγ. Κυριακής (Σκούλιαρη) του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Χτισμένη σε υψόμετρο 1000 περίπου μέτρων η Αγ. Κυριακή ή "Σκούλιαρη" υποδέχτηκε την Κυριακή 12 Μαΐου "Σκουλιαριώτες" που κατοικούν σε όλη τη χώρα αλλά και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή για να γιορτάσουν όλοι μαζί το «Κουρμπάνι» και αφού είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί η Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγ. Αθανασίου.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Τσιούκα" είχαν ετοιμάσει και προσέφεραν το παραδοσιακό «πλιγούρι» και άλλα εδέσματα ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσαν τα χορευτικά τμήματα. Ιδιαίτερη αναφορά στην αγάπη που δείχνουν για τον τόπο τους οι "Σκουλιαριώτες" έκανε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος ο οποίος συμμετείχε στις εκδηλώσεις μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Ζιούζιο και τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Αλεξόπουλο ενώ αναφέρθηκε και στο έργο της ανάπλασης που ξεκίνησε να εκτελείται στην Αγ. Κυριακή.Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This