Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (CTP) αγάπησε την Πρέσπα και τους ανθρώπους της. Αυτή την απομακρυσμένη περιοχή με την πλούσια βιοποικιλότητα και τη μαγευτική λίμνη. Δώδεκα χρόνια τώρα, στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά και τους νέους με το δικό μας «Στέκι» αρχικά και με τη «Βιβλιοθήκη» στη συνέχεια, για την καλλιέργεια του πνεύματος μέσα από τη μάθηση και την ψυχαγωγία. Με τη λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης και χώρου εργαστηρίου για τις τέχνες, τη μουσική και τις νέες τεχνολογίες. Με την υποδοχή συγγραφέων και εικονογράφων, με θεματικές βραδιές και με εκδηλώσεις.

Ενθαρρύνουμε τον τουρισμό, την πολιτισμική όσμωση με τους γείτονες λαούς, διοργανώνουμε εκθέσεις, συναυλίες, φιλοξενούμε εθελοντές (από το 2002), καθιερώνουμε θεσμούς, όπως η ετήσια Διεθνής Συνάντηση Νέων (από το 2003). Γνωρίζουμε τα τοπικά προϊόντα στους επισκέπτες τουρίστες και προωθούμε την πώλησή τους.

Η κρίση που ξέσπασε τα τελευταία χρόνια, όμως, δυσκόλεψε σταδιακά τη δράση μας. Παρότι ο δήμος μάς παραχώρησε ένα κτίριο στο οποίο καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δραστηριότητές μας, πλέον αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές υποχρεώσεις, ακόμη και στην εξόφληση των λογαριασμών.

Το «Στέκι» μας μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας, μετά από τόσο κόπο για την ανάδειξη του τόπου και των εκλεκτών προϊόντων του, κινδυνεύει να κλείσει. Γι'αυτό απευθύνουμε έκκληση προς όλους -είτε είναι φορείς, είτε ιδιώτες- να ενσκήψουν πάνω από το πρόβλημά μας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας.

Για να έχουν οι νέοι μια εναλλακτική στην καθημερινότητα τους και έναν ζωντανό φάρο που θα φωτίζει δρόμους με προοπτική για τη ζωή τους και τη ζωή του τόπους τους. Η βοήθεια εκτός από οικονομική, μπορεί να είναι και εθελοντική (μεταφράσεις, έρευνα, κατασκευή νέας ιστοσελίδας, προώθηση του τουριστικού προϊόντος, παροχή υλικού για εργαστήρια και δράσεις). Οι ανάγκες μας είναι πολλές. Σε κάθε περίπτωση, σας παρακαλούμε να προωθείστε την καμπάνια μας στο Indiegogo.


Οι επισκέπτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στον τόπο μας και τα μέλη μας παραμένουν πρόθυμοι πρεσβευτές της μοναδικής φύσης της Πρέσπας και των εκλεκτών προϊόντων της.

* Η Πρέσπα είναι μια αγροτική, απομακρυσμένη περιοχή στα βορειοδυτικά της Ελλάδας στα σύνορα με την Αλβανία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τόπος πλούσιος σε φύση και πολιτισμό όπου εκατοντάδες χρόνια οι άνθρωποι και η φύση συνυπάρχουν αρμονικά. Η περιοχή υποφέρει από  μεγάλη μείωση του πληθυσμού που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70. Η Πρέσπα είναι σήμερα εθνικό πάρκο, μια προστατευόμενη περιοχή σε διασυνοριακό επίπεδο.

Σας παρακαλούμε προωθείστε το
Βάλτε ένα σχόλιο!!
Ευχαριστούμε


Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών
The CTP Team
Λαιμός, 53077 Πρέσπες
            23850-51332      , φαξ 23850-51210
www.ctp.gr, info@ctp.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This