Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013Αφιερωμένο στα Φαράγγια, τα Μονοπάτια και τα Σπήλαια της περιοχής του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού ήταν το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου. Με την συνεργασία του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ΄΄Πρωτέας΄΄, του ΕΟΣ Κοζάνης και του Ορειβατικού Συλλόγου Πλατανορέματος ΄΄Η Κρυά΄΄ διοργανώθηκε διήμερο εκδηλώσεων που ξεκίνησε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσίαση – ενημέρωση από τα μέλη των συλλόγων με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Παράλληλα στο χώρο λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας.
Το πρωί της Κυριακής το σκηνικό μεταφέρθηκε στο επιβλητικό φαράγγι των Σερβίων όπου παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν στα παιχνίδια βαρύτητας με σχοινιά - Flying Fox & Rapel – και να έρθουν σε επαφή με τεχνικές αναρρίχησης, καταρρίχησης και σπηλαιοεξερεύνησης.

Σύμφωνα με τα μέλη των συλλόγων η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού παρουσιάζει ιδιαίτερο γεωλογικό ενδιαφέρον. Το διήμερο των εκδηλώσεων ήταν ουσιαστικά η συνέχεια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού με τους παραπάνω συλλόγους καθώς ήδη έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις στο πρόγραμμα LEADER που αφορούν τα μονοπάτια της περιοχής ενώ θα ακολουθήσει η συνολική καταγραφή και ανάλογη προβολή όλων των φαραγγιών και των σπηλαίων. «Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που διαθέτει ο Δήμος μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος επισημαίνοντας την συνδρομή των παραπάνω συλλόγων στην ανάδειξη και αξιοποίηση αυτών των χαρακτηριστικών.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This