Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Η σημερινή μέρα, 5 Δεκεμβρίου, αποτελεί την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού. Είναι μια μέρα ώστε να δώσουμε περισσότερη προσοχή στον εθελοντισμό σε κάθε του έκφανση και να παρακινήσουμε όλο και περισσότερους πολίτες προς αυτή τη κατεύθυνση.Ο εθελοντισμός δεν σταματάει ποτέ, βρίσκεται στην καθημερινότητά μας, χωρίς να έχει όρια και περιορισμούς.

Στην Ελλάδα το κίνημα του εθελοντισμού διαρκώς μεγαλώνει και όλο και περισσότερες δραστηριότητες προστίθενται καθημερινά με γνώμονα την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Μπορεί κανείς να βοηθήσει ως εθελοντής συλλόγους και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) στις οποίες πιστεύει.Για παράδειγμα μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης. Δίνοντας αίμα (δηλαδή λίγα λεπτά από το χρόνο του), μπορεί να σώσει κάποιον συνάνθρωπό του. Ακόμη όμως και εάν δεν μπορεί να δώσει αίμα για διάφορους λόγους, μπορεί να είναι ενεργό μέλος στο σύλλογο και να παρακινεί φίλους και γνωστούς να γίνουν εθελοντές στη ζωή. Υπάρχουν φυσικά και άλλοι σύλλογοι και ΜΚΟ όπως:


η Διεθνής αμνηστία για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ΑΡΣΙΣ εξειδικευμένη στην κοινωνική υποστήριξη των νέων και στην προάσπιση των νεανικών δικαιωμάτων,CTP - Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, άλλες δράσης γύρω από το περιβάλλον καθώς και τα ζώα. Η ανιδιοτελής συνεισφορά και η αλληλεγγύη αποτελούν ανεκτίμητη βοήθεια προς το κοινωνικό σύνολο.



Ας γίνουμε λοιπόν όλοι εθελοντές!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This