Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Στην 16η Διάσκεψη για το Κλίμα που πραγματοποιήθηκε στο Κανκούν του Μεξικού υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πήρε μέρος ο πρώην Βουλευτής Νομού Κοζάνης Ρούλης Κοκελίδης.
Οι περίπου διακόσιες χώρες που συμμετείχαν στις διαδικασίες κατέληξαν σε μερικές συμφωνίες που δίνουν απλώς με ανάσα στο μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.
Η πρόοδος, στα σημαντικά ζητήματα της προστασίας των δασών, στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα και ιδιαίτερα η δημιουργία ενός νέου πράσινου ταμείου που θα ενισχύει τις αναπτυσσόμενες χώρες να προσαρμοστούν στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, δίνουν μια νέα προοπτική στις διεθνείς προσπάθειες για μια νέα συμφωνία, η οποία θα είναι δεσμευτική όπως το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Θα πρέπει επίσης να υπογραμμιστεί ότι η εξέλιξη στο Κανκούν δίνει την ευκαιρία στον ΟΗΕ και την παγκόσμια κοινότητα να κάνει έναν κριτικό απολογισμό των συνδιασκέψεων για το περιβάλλον.
Τα πολιτικά μηνύματα από τις τελευταίες εξελίξεις αναβαθμίζουν τον ρόλο του ΟΗΕ, ο οποίος έχει πλέον τα περιθώρια να γίνει πιο ενεργητικός.
Με ουσιαστικές πρωτοβουλίες να κατορθώσει την επόμενη χρονιά στη Νότια Αφρική που θα φιλοξενηθεί η επόμενη συνδιάσκεψη να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Να αξιοποιήσει, τον σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει σ’ ένα κόσμο κατακερματισμένο με αντίθετα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα με αιχμές την πρωτοκαθεδρία στον τομέα των νέων τεχνολογιών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διευρύνοντας το ρόλο του σε επίπεδο πλανητικής διακυβέρνησης.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This