Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008
Κάθε χρόνο σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (ΑΕΙ και ΤΕΙ) πραγματοποιούνται οι περίφημες φοιτητικές εκλογές. Εκλογές στις οποίες παραδοσιακά πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αν και έχει σημαντικές απώλειες τα τελευταία χρόνια. Κι όμως κάθε χρόνο πρωταγωνιστής δεν είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά οι καταγγελίες σε βάρος της για νοθείες και αλλοιώσεις αποτελεσμάτων σε πολλούς φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίες αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια ανά την επικράτεια. Κι όμως οι καταγγελίες στην πλειοψηφία τους μένουν στο περιθώριο, ενώ οι καταγγελλόμενοι προσπαθούν να μας διαψεύσουν για τα όσα τόσο εμφανώς κάνουν. Όπως άλλωστε προσπαθεί να κάνει και η Νέα Δημοκρατία και με την τελευταία αποκάλυψη για όσα έγιναν εντός Βουλής.

Μια αποκάλυψη στην οποία προχώρησε το ΠΑΣΟΚ για «Την ώρα της Βουλής και την ώρα των Βουλευτών» και φανερώνει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η χώρα κυβερνάται από ένα αδίσταχτο, αυταρχικό και αυθαίρετο καθεστώς. Ένας καθεστώς που υποτιμά καθημερινά ολοένα και περισσότερο την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των Ελλήνων Βουλευτών. Ένα καθεστώς που καταλύει τις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας και προσπαθεί να χειραγωγήσει τις απόψεις και τις πεποιθήσεις αντιπροσώπων μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ακόμα κι αν προέρχονται από τον ίδιο χώρο. Προσπαθεί να «νουθετήσει» τους Βουλευτές που έχουν το θάρρος της γνώμης και τη συνείδηση να πράξουν το αυτονόητο: να εκπροσωπήσουν τους πολίτες που τους ψήφισαν και να σεβαστούν τον οίκο της Δημοκρατίας.

Το καθεστώς Καραμανλή απέδειξε περίτρανα και με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι το προσωπείο της δεξιάς στην Ελλάδα δεν άλλαξε και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Η διαχρονική αξία της δεξιάς ήταν και θα είναι πάντα δεδομένη και θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων μας. Η νοθεία του κ. Σταύρου στην ψήφιση του άρθρου 24 να πέρασε σχεδόν απαρατήρητη πάρα τις τότε καταγγελίες από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως, η παρούσα περίπτωση υπερβαίνει κάθε όριο και κάθε ηθικό φραγμό, καταλύοντας κάθε αίσθημα δικαίου.

Η σημαία που είχε σηκώσει ο Καραμανλής για τον αγώνα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής το 2004 πλέον κυματίζει μεσίστια έξω από τα γραφεία της παράταξής του. Ήταν μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός που ζήτησε την υποστολή της... Οι δικαιολογίες του τύπου: «Είναι ειρωνεία να μιλάει το ΠΑΣΟΚ, όταν δεν μπορεί να ελέγξει το ίδιο τις εσωκομματικές του εκλογές» από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής αποτελούν μεγαλειώδη απόδειξη ενοχής και αμηχανίας.

Το ΠΑΣΟΚ προέβη σε πρωτόγνωρες διαδικασίες που στόχο είχαν να προάγουν τη Δημοκρατία και να εκφράσουν την πλειοψηφία για την πορεία του κόμματος, χωρίς μάλιστα δικαστικούς αντιπροσώπους. Διότι έχει εμπιστοσύνη στη βούληση του πολίτη. Κυρίως όμως, απέδειξε περίτρανα ότι νοθείες και παρατυπίες δεν έχουν πλέον θέση στα όργανα του κινήματος, γι’ αυτό και προέβη σε επαναληπτικές εκλογές. Οι υπαίτιοι τιμωρήθηκαν και απομακρύνθηκαν από το κίνημα. Άραγε θα πράξει το ίδιο και ο Καραμανλής για τον κ. Τραγάκη, τον κ. Αγοραστό, τον κ. Μπουγά και την κ. Πατριανάκου;

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι ένοχοι για την ανεκτικότητα που επιδεικνύουν απέναντι στην κατάλυση των θεσμών και πλέον το μοναδικό που απομένει είναι η καταδίκη τους από την λαϊκή βούληση. Η εικόνα για μας τους νέους προοδευτικούς ανθρώπους δεν είναι πρωτόγνωρη. Είναι η εικόνα που κάθε χρόνο αντικρίζουμε, βλέποντας τα βλαστάρια της σημερινής συμμορίας που κυβερνάει αυτόν τον τόπο να πράττει τα ίδια στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων. Είναι η εικόνα που δυστυχώς τείνει να γίνει και η πραγματικότητα στις φοιτητικές εκλογές. Μια εικόνα που αποδεικνύει τελικά ότι το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά...

34 χρόνια μετά την ίδρυσή του το ΠΑΣΟΚ παραμένει πιστό στις αρχές που υπαγόρευσαν την δημιουργία του και μάχεται για την βούληση και τα συμφέροντα του λαού. Κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Διότι έφτασε η στιγμή για τον επίλογο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Έφτασε η ώρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Έφτασε η στιγμή όπου «η ώρα της Βουλής και η ώρα των Βουλευτών» θα είναι η ώρα του πολίτη και όχι του λωποδύτη. Είναι πλέον η ώρα των νέων ανθρώπων να υπογράψουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την μεγάλη δημοκρατική παράταξη, και να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This