Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009
Σαν σήμερα πριν απο 35 χρόνια πραγματοποιείται στην Κύπρο το πραξικόπημα που σχεδίασε η χούντα στην Αθήνα για την ανατροπή του Μακαρίου. Ο Μακάριος κατάφερε να διαφύγει και αναχώρησε την επομένη, μέσω Μάλτας, στη Βρετανία και από εκεί στις Ηνωμένες Πολιτείας Αμερικής, όπου και μίλησε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας. Την 20ην Ιουλίου του ιδίου έτους, η Τουρκία χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το πραξικόπημα, εισέβαλε στην Κύπρο και κατέλαβε το 36% περίπου του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκδίωξε το 28% περίπου των Ελληνοκυπρίων από τις πατρογονικές τους εστίες, σκότωσε αμάχους και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.

Ο Μακάριος είχε πλούσια πολιτική δράση απο τις 16 Αυγούστου του 1960 όπου η Κύπρος ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη Δημοκρατία και ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου, μέχρι την 15ην Ιουλίου του 1974. Απεβίωσε στις 3 Αυγούστου του 1977.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This